COPRNICE

Prekmurske čarovnice so že nabrusile metle

Tradicionalni prelet coprnic nad dvorcem Rakičan se bo začel v soboto, nadaljeval v nedeljo in se po dnevu premora zaključil v torek, 30. oktobra.
Fotografija: Vsakdo bo našel kaj coprnega zase. Foto: Jože Pojbič
Odpri galerijo
Vsakdo bo našel kaj coprnega zase. Foto: Jože Pojbič

Bliža se najstrašnejši čas v letu in tudi v dvorcu Rakičan odštevajo ure do rajanja, imenovanega Ples – Noč čarovnic 2018. Čarovnice bodo dvorec zasedle že jutri ob 19. uri, ko bodo s svojimi največjimi uspešnicami nastopili legendarni Parni valjak in ena najznamenitejših slovenskih rockovskih zasedb, Lačni Franz. Hkrati bodo na drugem festivalskem prizorišču, v grajskem šotoru, zabave željne goste navduševali Cover Lover in Weekend band.
Otroci bodo strašno uživali. Foto: Oste Bakal
Otroci bodo strašno uživali. Foto: Oste Bakal

V nedeljo ob 13. uri se bo grajsko dvorišče prelevilo v prizorišče spektakularnega iluzionistično-čarodejskega programa. Na ognjenem šovu in v srednjeveškem dogajanju ter na otroških čarovniških delavnicah, poslikavah obrazov in čarovniškem zipline poletu bo vsak družinski član našel kaj zase.

Po čarovniški razsodbi in prižigu grmade bodo obiskovalce v mrak pospremile izjemne ognjene kreacije. Pika na i nedeljskega dogajanja bo nastop Magnifica in Grupe Vigor. Na drugem festivalskem prizorišču, v grajskem šotoru, pa se boste lahko zavrteli ob zvokih skupine Victory in Luke Basija.


Po enodnevnem premoru v ponedeljek se bo Ples – Noč čarovnic vrnil v torek, 30. oktobra, ob 16. uri, ko bo male nadobudneže v grajskem šotoru zabaval priljubljeni Ribič Pepe. Program za najmlajše, od plesnih vsebin do čarovniških delavnic, bo sklenil večerni prižig grmade in spektakularni ognjeni šov. Ljubitelje rockovskih ritmov bodo navdušili Orleki, Mi2 in Opća opasnost. V grajskem šotoru bodo za zabavo skrbeli domačin Pepson z gosti, najpopularnejši slovenski raper Challe Salle, Nipke in Trkaj ter Ines Erbus.

Na trati pred dvorcem so kot vsako leto poskrbeli za pestro kulinarično ponudbo. Prireditev bo v vsakem vremenu, in sicer v prostornih ogrevanih šotorih. Poskrbljeno je tudi za brezplačni avtobusni prevoz na prizorišče iz Murske Sobote in Moravskih Toplic. Velika večina dogodkov je brezplačna. Podroben progam s seznamom prodajnih mest si lahko ogledate na www.noccarovnic.si. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije