NA TA VEČER ČAKALI CELO LETO

Pred gala večerjo še delavnica iz bontona

V medgeneracijskem centru Točka moči v Postojni se je odvil gala dogodek za uporabnike DC Šent. Nekateri od 54 udeležencev še nikoli niso imeli priložnosti biti del te vrhunske izkušnje.
Fotografija: Sledilo je druženje ob glasbi, a brez alkohola. FOTOgrafije: Facebook
Odpri galerijo
Sledilo je druženje ob glasbi, a brez alkohola. FOTOgrafije: Facebook

Gala večerja s pethodnim menijem, natakarji v belih rokavičkah, slavnostni pogrinjki z dvema paroma pribora, primerna obleka, izpisan jedilnik, sedežni red … »Na ta večer smo čakali vse leto, da pride božič, večerja, zabava, da se malo podružimo. Tukaj smo, vaši smo,« je o gala večerji, ki so jo nekateri povabljenci izkusili prvič v življenju, povedal udeleženec Henrik Pogačar.
Pri pripravi gala večerje je sodelovala skoraj vsa lokalna skupnost.
Pri pripravi gala večerje je sodelovala skoraj vsa lokalna skupnost.

Brez alkohola

Vse našteto se je minulo sredo zgodilo v postojnskem Večgeneracijskem centru Točka moči Postojna, ki deluje v sklopu Ljudske univerze Postojna, Zavod znanje, v sodelovanju s partnerji DC Šent, Doma na Krasu – stanovanjska enota Postojna in PUM – Projektno učenje mladih. »Vse skupaj smo si zamislili kot dogodek, kjer vsi sodelujemo in imamo določeno vlogo, bodisi pri pripravi jedi, oblikovanju pogrinjkov, jedilnika ali pa pri povezovanju dogodka. Povabljencem smo želeli ponuditi vrhunsko izkušnjo, saj je nekateri še nikoli niso doživeli. Namen je bil pričarati praznično vzdušje in testirati, kako se na takšnih dogodkih obnašamo in počutimo,« pravi idejna vodja projekta in vodja Centra moči Nina Vanita Hočevar, ki je nadvse srečna, da je večer popolnoma uspel. In to brez alkohola.

Da bi se povabljenci – uporabniki zgoraj naštetih partnerjev - znali obnašati priložnosti primerno, so zanje organizirali celo delavnico bontona. »Povabljencev je bilo 54, skupaj z osebjem nas je bilo 62. Zelo zelo nam je pomagala Boža Križman, ki je naše uporabnike tudi naučila osnov bontona, neke vrste mentorica celotnega večera,« pojasnjuje Hočevarjeva.

Pomembnost lokalne skupnosti

V dogodek je bila, poudarja Hočevarjeva, vpeta tako rekoč skoraj vsa lokalna skupnost, zato je seznam prostovoljcev in lokalnih podjetij, ki so prispevali, veliko daljši, kot imamo prostora v časopisu. Hočevarjeva je zato za prireditev, ki so jo financirali
S tem dogodkom smo demonstrirali našo zrelost, pravi vodja projekta Nina Vanita Hočevar.
S tem dogodkom smo demonstrirali našo zrelost, pravi vodja projekta Nina Vanita Hočevar.
evropski socialni sklad, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Občina Postojna, vsem nadvse hvaležna. »Zrelost skupnosti lahko oceniš po tem, v kakšni meri vsak njen član prevzema odgovornost in verjame, da lahko prav vsak prispeva. S tem dogodkom smo demonstrirali našo zrelost,« je ponosna Hočevarjeva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije