GNEČA IN OBVOZI

Pozor, številnim zaporam cest v Ljubljani se pridružujejo nove

Te dni slabo voljo med prebivalci prestolnice povzročajo številne zapore cest.
Fotografija: Slovenska cesta v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Slovenska cesta v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Zaradi del bodo v Ljubljani za tri dni zaprli Karlovško cesto in predor pod Gradom. Obvozi bodo označeni, mestni avtobusi pa bodo vozili po spremenjenih trasah.

Karlovška cesta in predor pod Gradom bosta zaradi del zaprta od petka od 9. ure do predvidoma nedelje, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Po spremenjenih trasah bodo v tem času vozili mestni avtobusi na linijah 2, 3, 3B, 3G, 11, 13, 19B, 19I, 20 in 27, in sicer po Barjanski, Kopačevi, Opekarski in Janežičevi cesti, pri čemer bosta liniji 19B in 19I z Opekarske zavili na Hladnikovo cesto. Ustavljali bodo na vseh postajališčih na obvoznih trasah in na dodatnem postajališču na Karlovški cesti v obeh smereh.

Prestavili tudi odprtje Gosposvetske ceste

Promet v središču slovenske prestolnice ta čas ovira kar nekaj cestnih zapor. Največja je na Gosposvetski cesti, ki so jo sprva nameravali odpreti že konec julija, a so se nato odločili odprtje prestaviti predvidoma na konec avgusta ter ga združiti z odprtjem Dalmatinove ulice. Vozišče na Gosposvetski cesti je sicer že končano in opremljeno z vso predpisano prometno opremo ter signalizacijo. Pešci in kolesarji Gosposvetsko že uporabljajo.

Zaprta tudi Slovenska cesta

Zaradi prenove vozišča sta od torka do predvidoma petka za ves promet zaprti tudi Slovenska cesta na odseku med Dvorakovo in Šubičevo ulico ter Tavčarjeva ulica na odseku med Slovensko cesto in Cigaletovo ulico. Do sredine septembra je zaradi prenove vozišča popolnoma zaprta tudi Prešernova cesta med Šubičevo ulico in Erjavčevo cesto.

Nova zapora se obeta tudi v soboto, ko bodo zaradi sanacije železniškega prehoda za ves promet zaprli Litostrojsko cesto na odseku med Goriško in Korotansko ulico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije