POGREŠANA OSEBA

Pozno zvečer stekla iskalna akcija, pogrešanega Roka še niso našli

Gasilci so preiskali tudi reko.
Fotografija: Rok Dobravc FOTO: Pu Novo Mesto
Odpri galerijo
Rok Dobravc FOTO: Pu Novo Mesto

V ponedeljek ob 22.14 se je v Novem mestu pod vodstvom policije pričela iskalna akcija za pogrešano osebo, ki je po dvanajsti uri odšla s čolnom na reko Krko, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GRC Novo mesto so preiskali reko Krko, a pogrešane osebe niso našli.

Policisti poročajo, da so bili o pogrešanem, gre za 50-letnega Roka Dobravca iz Drske v Novem mestu, obveščeni včeraj nekaj pred 21. uro. Takoj so začeli zbirati obvestila in izvajati aktivnosti za njegovo izsleditev. Po do zdaj zbranih obvestilih se je pogrešani v ponedeljek po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Dodajajo, da je kajak običajno naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal proti Ločni.

Policisti so že v poznih večernih in nočnih urah izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Pregledovali so širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ti so na čolnu pregledovali reko, a pogrešanega niso našli, zato aktivnosti nadaljujejo tudi danes. Peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Znova bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom.

Policisti prosijo vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešanem ali opazili kajak, naj to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj sporočijo, ali so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije