Poslanec zavihal rokave in pomagal hmeljarjem

Zatika se pri prihodu sezonskih delavcev iz tujine. Zato je hmeljarjem na pomoč priskočil znani dobrotnik.
Fotografija: Aleksander Reberšek (prvi z desne) pri napeljavi vrvic FOTO: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Aleksander Reberšek (prvi z desne) pri napeljavi vrvic FOTO: Darko Naraglav

Ena od najbolj prepoznavnih dejavnosti v Spodnji Savinjski dolini je hmeljarstvo, ki z razsežnimi hmeljišči dolini daje neizbrisen pečat. Sezonsko delo se je že začelo, hmeljarjem pa primanjkuje delovne sile. Težavo v normalnih okoliščinah rešujejo s pomočjo delavcev iz drugih držav, največ iz Romunije. Ker pa se zatika pri prihodu sezonskih delavcev v Slovenijo zaradi pandemije, je poslanec državnega zbora Aleksander Reberšek kar sam zavihal rokave in šel prostovoljno pomagat kmetom v Taboru, ki potrebujejo pomoč v hmeljišču.

Pomembno se mu zdi, da jim v teh težkih časih pomaga, saj ceni njihov trud in stoodstotno predanost kmetijstvu. Vsestransko je angažiran kot prostovoljec in humanitarec tudi v normalnih razmerah, ko prek Rdečega križa, Karitasa in s pomočjo drugih prostovoljnih organizacij velikokrat pomaga socialno šibkim družinam in posameznikom pri premagovanju njihovih težav, bodisi zaradi socialne stiske bodisi nesreče, ko ostanejo brez strehe nad glavo.

Tako je pomagal 22-letnemu Žanu Kotniku iz Galicije, ko mu je pogorela hiša. Znani dobrotnik, ki je s številnimi domačini in drugimi Slovenci zagrizel v kar tri obsežne projekte, ki so popolnoma spremenili usodo treh družin, ne želi, da bi ga izpostavljali zaradi njegovega dobrodelnega udejstvovanja. Zanj nagrada niso aplavzi in trepljanje po rami, ampak mu največ pomenita sreča in zadovoljstvo ljudi, ko se dobrodelna akcija uspešno sklene. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije