KATASTROFALNA SEZONA

Portorož prazen, znano, kdaj bi lahko imeli začetek turistične sezone

Pristojni so odgovorili, kdaj bi po najboljšem scenariju lahko odprli turistične objekte.
Fotografija: Za prvomajske počitnice portoroški hoteli še ne bodo odprti. FOTO: Boris Šuligoj, Delo
Odpri galerijo
Za prvomajske počitnice portoroški hoteli še ne bodo odprti. FOTO: Boris Šuligoj, Delo

Običajno bi ob tako sončnih prazničnih dnevih poročali o začetku turistične sezone, a letos ne. Stanje je zaradi epidemije koronavirusa katastrofalno. Lani ob tem času so bili hoteli po poročanju TV Slovenija 85-odstotno zasedeni, zdaj pa nikjer nikogar ...

Kakšna so pričakovanja pristojnih, kdaj bi lahko odprli turistične objekte? Iz Turističnega združenja Portorož so v osrednjem Dnevniku povedali, da bi v primeru najboljšega scenarija objekte odprli 15. maja, ampak tega zares še nihče ne ve. Zna se zgoditi, da se bo sezona začela šele junija.

Portoroške plaže bodo samevale tudi med prvomajskimi počitnicami, vsa upanja pa turistični delavci polagajo v poletno turistično sezono in domače goste.
Preberite tudi: Verjetno letos počitnic v tujini ne bo, po vstopu v Slovenijo 7-dnevna karantena
Medtem se tudi že napoveduje, da bodo državne meje še nekaj časa zaprte, priporočena socialna distanca pa bo verjetno ostala tudi po zaključku epidemije. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen spričo pandemije novega koronavirusa ljudem svetuje, naj z rezervacijo poletnih počitnic še počakajo. »Svetujem, da s takšnimi načrti še počakate. Za julij in avgust trenutno ne more nihče dati zanesljivih napovedi,« je dejala v pogovoru za nemški časnik Bild am Sonntag. Opredelila se je tudi do vprašanja ogroženosti starejših ljudi, za katere meni, da bi jih lahko zadržali v osamitvi tudi do konca leta.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije