UŽIVATA V ZAKONU

Poroka Slovenskih novic ju osrečuje iz dneva v dan (FOTO) 

Objavljeno 09. december 2019 21.09 | Posodobljeno 09. december 2019 21.19 | Piše: T. P.

Zmagovalca naše lanske akcije Lucija in Rok Mandl uživata v zakonu. Kljub hitremu tempu si mlada družinica vzame čas za skupne trenutke.

V plesu je nevesta neznansko uživala in bo poskušala Roka prepričati še v en tečaj plesa. FOTO: Dejan Javornik
Se še spomnite Lucije in Roka, naših najljubših zaljubljencev, ki sta si z akcijo Poroka Slovenskih novic tudi s pomočjo vaših glasov, drage bralke in bralci, na letošnje valentinovo obljubila večno ljubezen na sanjski poroki? No, ta dan in celoten proces predporočnih priprav še vedno greje srca naših mladoporočencev, ki se, čeprav se že približuje prva obletnica, prav vsak dan spomnita trenutka, ko sta pred štiritisočglavo množico s poljubom zapečatila svojo ljubezen.

15. februarja sta se poročila na koncertu Jana Plestenjaka.


image
V plesu je nevesta neznansko uživala in bo poskušala Roka prepričati še v en tečaj plesa. FOTO: Dejan Javornik
»Slika s poroke nama visi v kuhinji, da se vsak dan, tudi večkrat, spomnim tega dne in vseh z Novic. Mislim, da z Rokom tega nikoli ne bova pozabila,« je povedala Lucija, ki je s poroko prevzela priimek ljubljenega, čeprav ji ta še danes dela preglavice. »Nazadnje sem se danes zmotila pri podpisovanju,« se je namuznila in priznala, da je spočetka poskušala prepričati Roka, da prevzame njen priimek, čeprav je danes srečna, da se piše Mandl. »Nekaj lepega je v tem, da si vsi štirje, midva z Rokom in najini hčerki Neli in Lina, delimo priimek.« Podobno kot z največji užitkom komu reče, da mora poklicati ali o čem povprašati svojega moža. In ne več fanta.

Nekateri že veteranski zakonski pari pravijo, da je bilo prvo leto ali najtežje ali pa najlepše, vsekakor polno sprememb. Lucija in Rok temu ne bi mogla pritrditi, morda zato, ker sta že hitro po tistem, ko sta se pred šestimi leti leti spoznala in zaljubila, zaživela skupaj. Že pred poroko sta dodobra spoznala vse prednosti in pomanjkljivosti drug drugega, predvsem pa, da se kljub različnim značajem odlično ujemata in dopolnjujeta.

image
»Nekaj lepega je v tem, da si vsi štrije delimo isti priimek.« FOTO: osebni arhiv
»Ni zakonsko življenje tisto, čemur sva se morala prilagoditi, ampak hiter življenjski tempo,« je povedal Rok in priznal, da si ob službah in dveh malčkih le stežka utrgata trenutke zase. Zato se tudi nikamor nista odpravila na medene tedne. »Z majhnima hčerkama to skoraj ne bi imelo smisla.« A Lucija je hitro prišepnila, da si jih bosta vsekakor privoščila. »Tega Rok še ne ve, a če ne prej, me bo na romantično potovanje peljal za najino deseto obletnico.« Ki bo vsekakor sladka, vsaj če sodimo po koncu tedna na martinovo, ki sta ga preživela v Termah Ptuj. »To je bilo prvič v dveh letih in pol, odkar imava otroka, da sva imela vso noč le zase. Pila sva šampanjec, se razvajala, uživala drug z drugim.«

Midva si zaupava praktično vse, tudi če gre za na prvi pogled majhne in nepomembne stvari.


image
Končno jima je uspelo izkoristiti novičarsko poročno darilo in sta si privoščila razvajanje v Termah Ptuj. FOTO: osebni arhiv
Kljub svojim komaj tridesetim letom Lucija in Rok dobro vesta, da so drobni trenutki tisti, ki delajo življenje lepo in osrečujejo. »Ko se Rok popoldne vrne iz službe, najprej da poljubčka hčerkama, nato poljubi še mene. Podobno tudi zvečer, pred spanjem, in zjutraj. Majhne geste, ki nam vsem ogromno pomenijo.« Kot tudi z veseljem sprejmeta budnico svojih hčerk že zarana, okoli šeste jutranje ure. »Tako lahko skupaj pozajtrkujemo in se še malo igramo, preden gremo po opravkih. Deklici v vrtec, Lucija v službo, sam pa tedaj malo postorim po hiši, saj imam delo popoldne.« In – prisluhnite, moški! – pri hišnih opravilih, naj gre za sesanje ali pranje perila in obešanje, se Rok menda odlično znajde. »Morda celo bolje kot jaz. Vse zrihta. Res ne vem, kaj bi brez njega!« je Lucija zapela slavospev možeku. Le za štedilnikom se ne vrti kot kuharski chef, se pa zato med lonci super znajde Lucija, ki je mamo že od mladih nog opazovala pri kuhi in se mimogrede naučila, kako pripraviti dober obed.

image
Ogromno jim pomenijo trenutki, ki jih preživijo kot družina. FOTO: osebni arhiv


Nihče ne ve, kaj bo prinesel jutri. Vseeno pa imajo Mandlovi pred seboj vsaj en velik projekt. In enega manjšega. Že pred več kot enim letom sta si golobčka na parceli, ki sta jo dobila od Lucijinih staršev, začela graditi hišo. »Upam, da ne bo preveč zapletov in se bomo na čisto svoje lahko preselili že čez kakšno leto in pol,« pravi Lucija. Za Slovenske novice ekskluzivno razkrije še načrt, s katerim pa mora svojega ljubega šele seznaniti. »Takoj ko bosta hčerki malce večji, bova šla na plesni tečaj!«
Deli s prijatelji