OŠKODOVANJE

Pomočnika Ivana Zidarja tožijo zaradi jahte

Celovška lizinška hiša preganja Mladena Severja.
Fotografija: Mladen Sever FOTO: MAVRIC PIVK
Odpri galerijo
Mladen Sever FOTO: MAVRIC PIVK

LJUBLJANA – Ko je Mladen Sever leta 2006 na lizing kupil jahto alena 56, se je z njo kot takratni direktor Reklamnega inženiringa najverjetneje hotel pohvaliti tudi svojim poslovnim partnerjem. Jahta, ki je bila zasidrana na Hrvaškem, je sprva delovala brez težav, nato se je zgodila nesreča.

Nasedel na čeri

Med plovbo iz marine je njen kapitan zaradi nedelujoče navigacije in mraka nasedel na čeri in pri tem tako uničil plovilo, da ni bilo več uporabno. Zavarovalnica je takratni celovški lizinški hiši VB Yacht Leasing GmbH, danes VB Kärnten Sud Leasing iz Celovca, izplačala najprej 290.000 evrov in nato še 170.000 evrov za nastalo škodo. Sever je bil prepričan, da je, vključujoč zavarovalnino, z do takrat plačanimi obroki in pologom v višini 180.000 evrov obveznosti do lizinga za jahto poravnal. Tako naj bi dobili več, kot bi sicer, če bi se lizing normalno izplačeval. VB Kärnten Sud Leasing pa je trdil nasprotno: da niso bile v celoti poplačane, Sever svojih obveznosti naj ne bi redno izpolnjeval že pred nesrečo. Poleg tega so, kot nam je povedal pooblaščenec lizinške hiše, odvetnik Marko Pirnat, z uveljavljanjem zahtevka zoper zavarovalnico nastali stroški, ki bremenijo Severja. Zato so zoper njega vložili tožbo. 

*»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije