V ZNAK PROTESTA

Poglejte, kaj je sredi tekme naredil Franci Kek! Posredovali so varnostniki (VIDEO)

V znak protesta proti izraelski napadom v Gazi je med košarkarsko tekmo na igrišče pritekel Franci Kek in se ulegel na tla.
Fotografija: Franci Kek je izrazil podporo Palestini. FOTO: Igor Đurović
Odpri galerijo
Franci Kek je izrazil podporo Palestini. FOTO: Igor Đurović

Košarkarska tekma v Kopru med reprezentancama Slovenije in Izraela, ki je veljala za varnostno tvegano, je v nedeljo minila z manjšima incidentoma. Policisti so zabeležili dve kršitvi zakonov o javnem zbiranju in o zasebnem varovanju, izkazalo pa se je, da je bil med kršitelji znani televizijec Franci Kek

Keka in še enega protestnika so iz dvorane pospremili varnostniki, proti njima pa bodo uvedli prekrškovni postopek, so sporočili policisti. Ob tem niso pojasnili, ali gre za privržence Solidarnostnega odbora za svobodno Palestino, ki so kljub izrecni prepovedi prinesli v dvorano nekaj zastav in transparentov.

Kek je med prvim odmorom pritekel na igrišče in se ulegel, s parketa pa so ga pospremili varnostniki.

Na omrežju X je sinoči po incidentu objavil: »V času globalne brezbrižnosti je potrebno vstati iz cone udobja in jasno povedati, da Izrael izvaja genocid nad Palestinci in da Netanjahu, ko se pogleda v ogledalo, v njem vidi Hitlerja. Današnja košarkarska tekma je bila ob vsem tem drugorazredna tema.«

Pred dvorano je bila skupina 30 protestnikov s transparenti in zastavami in je mirno izrazila podporo Palestincem. »Izrael ubija, Slovenija navija« in »12.300 ubitih otrok, uživajte v košarki« je pisalo na nekaterih od več transparentov, ki so jih v znak protesta razprostrli protestniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije