AIR SLOVENIJA

Podpirate ustanovitev novega nacionalnega letalskega prevoznika? To pravijo naši bralci

Bo Air Sloveniji uspelo, to kar Adrii Airways ni?
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Slovenija bi lahko ustanovila novega letalskega prevoznika Air Slovenija, če bo vlada potrdila to idejo. Vse od sage Adrie Airways, ki je šla leta 2019 v stečaj, se pojavljajo ideje o ustanavljanju nove letalske družbe, ki bi jo tako morala financirati država. 

Opravljajo se študije, ali bi lahko novi letalski prevoznik Air Slovenija bil dovolj konkurenčen in omogočil boljši povezljivost z drugimi državami, prav tako, kakšna je smiselnost ustanovitve takšne družbe, ki že v preteklosti ni dobro poslovala, saj je končala v rdečih številkah. 

FOTO: Slovenske novice
FOTO: Slovenske novice

V anketi Slovenskih novic smo bralce vprašali, ali podpirajo ustanovitev novega nacionalnega letalskega prevoznika. Odgovor je bil povsem jasen - kar tri četrtine vseh glasujočih namreč meni, da ideja ni dobra, saj da bi nov nacionalni prevoznik pomenil »le korito, ob katerem bi se mastili privilegiranci na stroške davkoplačevalcev«

Da je letalski prevoznik dobra možnost in da »novo Adrio krvavo potrebujemo, saj zdaj trpita gospodarstvo in turizem« meni 25 odstotkov bralcev naše spletne ankete.

V anketi je sodelovalo 4.484 ljudi.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije