SESTANEK ALI GOSTILNIŠKI OBISK?

Počivalškov obisk dviguje prah: kdaj je obisk gostilne dovoljen in kdaj ne?

Po petkovem obisku ministra se postavlja vprašanje, ali je šlo za kršenje vladnega odloka. Počivalšek pojasnjuje: šlo je za uradni in dovoljeni službeni sestanek in ne gostilniški obisk.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Uroš Hočevar

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je po poročanju 24ur v gostinskem obratu sestankoval in po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji. Kot so izvedeli novinarji omenjenega portala, naj bi prav zanje v Prlekiji odprli gostilno in menda na delo poklicali kuharja.

image_alt
Za ministra in partnerje naj bi odprli gostilno in poklicali kuharja


Čeprav še vedno velja vladni odlok o prepovedi obratovanja gostinskih lokalov, pa naj bi po mnenju predstavnika za stike z javnostjo ministra za gospodarstvo ne bi šlo za kršitev, saj je šlo v času sestanka za t. i. poslovni najem prostora, ki pa je dovoljen tudi v času epidemije. 

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook


Znano je tudi ime gostinskega obrata, kjer je srečanje potekalo in po pregledu podatkov, gre za gostišče Taverna v Ivanjkovcih, ki je po podatkih aplikacije za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji (Erar) v lanskem in letošnjem letu na svoj račun od Zavoda RS za zaposlovanje prejela več kot 50.000 evrov pomoči. Kot navaja aplikacija, gre za pomoč ob naravnih nesrečah, kamor spada tudi epidemija.

FOTO: Erar
FOTO: Erar


Na očitke se je sicer na twitterju odzval tudi Počivalšek. »Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo.« 



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije