Počivalšek potrdil, njegov zaveznik Cantarutti odhaja

Drama na ministrstvu za gospodarstvo.
Fotografija: Aleš Cantarutti. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Aleš Cantarutti. FOTO: Leon Vidic, Delo

V državnem zboru je završalo, odstopil naj bi eden najožjih sodelavcev ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Na komisiji za nadzor javnih financ je bilo med razpravo slišati, da naj bi s položaja državnega sekretarja odstopil Aleš Cantarutt, kar je za nas potrdil tudi sam minister Počivalšek. 

»Z Alešem Cantaruttijem tesno sodelujeva ves čas mojega ministrovanja. Na funkciji državnega sekretarja je bil pomemben del vseh ključnih projektov na našem ministrstvu. Že pred časom se je odločil, da svoje izkušnje, ki jih je pridobil v javni upravi, nadgradi z delom v gospodarstvu. Odločitev o tem je bila sprejeta že pred iztekom delovanja prejšnje vlade, sva pa takrat sklenila dogovor, da zaradi izrednih razmer ostane na ministrstvu še za čas epidemije oziroma do umiritve razmer. Z delom na ministrstvu bo zaključil v sredini tega meseca. Njegova odločitev ni politična, niti ne posledica kakršnihkoli konfliktov. V njej ni iskat ozadij, ker jih ni. Preprosto, odločil se je, da poišče nove izzive v gospodarstvu. Zame je pomembno to, da ostajava v dobrih odnosih in da lahko nanj vedno računam,« je pojasnil Počivalšek. 


Cantaruttijevo ime se je znašlo med tistimi, ki naj bi bil vpleteni v posredovanje pri poslih z zaščitnimi maskami. Bil naj bi v povezavi s poslovnežem Sandijem Češkom. Poslovnežu naj bi Cantaruttijevo telefonsko številko posredoval zdaj že bivši prvi mož Socialnih demokratov Dejan Židan.

Ali informacije držijo, preverjamo tudi na ministrstvu za gospodarstvo in razvoj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije