Po spominski poti vrhunskih športnikov

Počastili so spomin na nekdanja vidna športnika Ferija Maučeca in Jožeta Horvata.
Fotografija: Pot ni zahtevna, zato se je vsako leto udeleži več ljudi.
Odpri galerijo
Pot ni zahtevna, zato se je vsako leto udeleži več ljudi.

Športna zveza Beltinci (ŠZ) in Planinsko društvo Matica Murska Sobota sta pripravila 15. pohod po Ferijevi poti in 4. spominski pohod Jožeta Horvata. Številni udeleženci, med njimi so bili nekdanji in zdajšnji športniki iz NK Mura Murska Sobota, prijatelji, planinci, sorodniki in ljubitelji narave, so se zbrali v športnem parku v Beltincih, kjer sta jih pozdravila in o športnem novinarju Feriju Maučecu in Jožetu Horvatu, športnem delavcu, ki je postavil trdne temelje zdajšnji ŠZ Beltinci, spregovorila predsednik ŠZ Beltinci Andrej Pozderec in predsednik PD Matica Murska Sobota Jože Ružič.

Petinštirideset udeležencev se je poklonilo nekdanjima vidnima športnima delavcema in vrhunskima športnikoma. FOTOGRAFIJE: Jože Žerdin
Petinštirideset udeležencev se je poklonilo nekdanjima vidnima športnima delavcema in vrhunskima športnikoma. FOTOGRAFIJE: Jože Žerdin
Dogodka se je udeležilo okrog 45 ljudi vseh starosti, saj jih je pot vodila po varnem terenu. Trasa je bila dolga osem kilometrov, in vsi so jo zlahka zmogli. Začetek je bil v športnem parku v Beltincih, pot pa jih je vodila skozi vasi Beltinci, Bratonci in Lipovci, kjer so imeli krajši postanek, nato pa so nadaljevali skozi Gančane in znova v Beltince. Pohod je potekal po urejenih pešpoteh. Po tej poti je na začetku vsak dan hodil športni novinar Feri Maučec, pozneje pa se mu je pridružil Jože Horvat.


V spomin na nekdanja športna delavca so se jima ob koncu srečanja poklonili na beltinskem pokopališču, na njuna grobova so položili šopek cvetja in prižgali sveče. Tudi delegacija NK Mura je na grob Maučeca položila cvetje, saj je bil dolga leta nogometaš NK Mura Murska Sobota, za Muro je odigral 500 tekem in dal blizu 600 golov, dvakrat je bil najboljši strelec slovenske nogometne lige. Udeležba na pohodu se z leti prenaša na vnuke in preostale športne delavce, pri čemer se vsakoletnega srečanja udeleži vse več ljudi. ŠZ Beltinci zdaj nadaljuje delo obeh vrhunskih športnikov, ki sta glas domače vasi ponesla po Sloveniji in širše, po Evropi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije