DVIG

Plačujete najemnino v neprofitnem stanovanju? To vas čaka aprila

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je novo vrednost točke za določitev vrednosti neprofitnega stanovanja uskladil z lansko rastjo cen življenjskih potrebščin in jo določil pri 3,65 evra.
Fotografija: Neprofitna najemnina bo od aprila višja. FOTO: Bearfotos/shutterstock
Odpri galerijo
Neprofitna najemnina bo od aprila višja. FOTO: Bearfotos/shutterstock

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je novo vrednost točke za določitev vrednosti neprofitnega stanovanja uskladil z lansko rastjo cen življenjskih potrebščin in jo določil pri 3,65 evra. Dvig, ki bo veljal z aprilom, bo državnemu in lokalnim stanovanjskim skladom prinesel več sredstev, tudi za obnovo fonda neprofitnih stanovanj.

Kot so pojasnili na ministrstvu za solidarno prihodnost, gre za osnovo, po kateri se določa višina najemnine v neprofitnih stanovanjih.

Po navedbah ministrstva bodo lahko tako državni in lokalni stanovanjski skladi več sredstev namenili za obnovo fonda neprofitnih stanovanj. "S tem se bo posredno povečala tudi možnost za zaustavitev negativnega trenda odprodaje občinskih neprofitnih stanovanj, ki jih občinski skladi prodajajo, da pridobijo nujna sredstva za vzdrževanje svojega fonda," so zapisali v sporočilu za javnost.

Izpostavili so tudi, da so najemnine v neprofitnih stanovanjih še vedno dostopne, saj bo njihov dvig razmeroma nizek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije