RESNO OBOLENJE?

Panika v državnem zboru, krivo je Grimsovo zdravje

Najprej so se čudili njegovemu glasu, potem pa so od njega zahtevali potrdilo, da je res negativen na koronavirus.
Fotografija: Branko Grims. FOTO: RTVS, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Branko Grims. FOTO: RTVS, posnetek zaslona

V državnem zboru poslanci razpravljajo o interpelaciji ministrice za notranje zadeve. A debata se ni razvnela le zaradi dela Tatjane Bobnar, temveč zaradi zdravstvenega stanja poslanca opozicijske SDS. Ko je Branko Grims spregovoril, je namreč vsem v dvorani postalo jasno, da ni popolnoma zdrav. Njegov glas je razkril, da je zbolel.

»V koaliciji se delajo norca tudi iz tega, da imam tak glas,« je potarnal Grims in povedal, da ima uradno atipično pljučnico, a je kljub temu prišel na delovno mesto in opravlja svoje delo. Dejal je še, da to, da se norčujejo iz njegovega glasu, pove, kakšni ljudje so. »Niste edini, gospod Prednik se je poniglavo norčeval iz napada name pa še mnogi drugi. Jaz se nikoli ne bi norčeval iz tega, če bi nekdo doživel fizični napad, niti iz njegove bolezni, bi pa hotel vsakega zaščititi,« je dejal Grims.

Grims pravi, da je negativen

Vodja poslancev Gibanja Svoboda Borut Sajovic je dejal, da sicer sočustvuje z Grimsom, a je poudaril, da je atipična pljučnica resno respiratorno obolenje. »Prosim, da ga pozovete, naj nam predloži test o testiranju na covid. Neresno in neodgovorno je, da glede na to, da tisti ljudje, ki so prej kaznovali ljudi, ki so na stopnicah jedli rogljičke, zdaj z očitno in s priznano respiratorno boleznijo brez maske neodgovorno okužujejo vse nas,« je dejal v postopkovnem predlogu. Grims je povedal, da je bil večkrat testiran, a so njegovi testi negativni, a to ni potolažilo vseh prisotnih.

Na koncu se je vmešala še poslanka Levice Nataša Sukič, ki je povedala, da je tudi sama prebolela resno respiratorno obolenje, a se je vsak dan pred prihodom na delovno mesto testirala. »Prosim, če lahko vidimo test od danes tukaj, kajti dejansko je to ogrožajoče. Test tudi ne pokaže takoj namreč covida. Tako da, to niso heci. Poslanec Grims nima maske, jaz sem jo vendarle imela, kljub temu da nisem bila na covid pozitivna,« je dejala Sukičeva in pozvala Grimsa, naj si nadene masko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije