ČRNA STATISTIKA

Padel neslavni rekord, umrlo kar 17 okuženih z novim koronavirusom

V torek je bilo pri nas potrjenih več kot 3450 primerov okužbe z novim koronavirusom (pozitivnih 44,4 odstotka).
Fotografija: FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec, Delo

Naraščanje okužb se v Sloveniji ne umirja. Po uradnih podatkih NIJZ je bilo v torek pri nas potrjenih 3456 primerov okužbe z novim koronavirusom (opravili so 7722 PCR-testov, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 44,8 odstotka vzorcev), kar je največ doslej. Prejšnji rekord je bil postavljen 5. januarja 2021 (3428).

V Sloveniji imamo 29.374 aktivnih primerov okužbe s covidom, 14-dnevna pojavnost virusa pa znaša 1393 na 100.000 prebivalcev. V bolnišnicah je trenutno 670 oseb, od tega jih 159 potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrlo je 17 oseb.

image_alt
Logarjeva po sestanku z vlado: Šlo je za vsebinsko napako

Strokovna skupina in vlada razmišljata, kako zajeziti naraščajoče število okužb. Strokovna skupina predlaga zaostritev covidnih ukrepov, ne zapiranja države. Ukrepi naj bi bili med ministrstvi usklajeni do četrtkove seje vlade, med njimi pa tudi širjenje pogoja PCT na dodatne dejavnosti.

Matej Tonin, podpredsednik vlade in minister za obrambo, je v torek na twitterju zapisal, »da ni smiselno uvajati novih ukrepov, če se obstoječih ne držimo v popolnosti. Edini rešitvi sta cepljenje in striktno izvajanje ukrepa PCT. Ne ponavljajmo napak, izvajajmo obstoječe ukrepe striktno in ne uvajajmo novih ukrepov, ki jih v praksi ne moremo izvesti.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije