NOVOLETNI OKRASKI

Okraski iz naravnih materialov (FOTO)

Na gradu Cmurek pripravili izdelovalnico trajnostnih novoletnih okraskov. December je čas hiperpotrošništva in tudi velikih količin odpadkov.
Fotografija: Tudi otrokom je zabavno izdelovati okraske.
Odpri galerijo
Tudi otrokom je zabavno izdelovati okraske.

Na pobudo Muzeja norosti iz Trat je zavod Rastišče – poligon za zelene ideje na gradu Cmurek pripravil zelo zanimivo in aktualno izdelovalnico trajnostnih novoletnih okraskov. Kot pravi direktorica zavoda Nika Škof, je december čas hiperpotrošništva in s tem ustvarjanja velike količine nepotrebnih odpadkov.
Narava nam ponuja obilo materiala.
Narava nam ponuja obilo materiala.

»Okrasitev je eden od dejavnikov, ki škodljivo vplivajo na okolje, tako svetlobno onesnaženje kot nepotrebni odpadki, zato smo na izdelovalnici pokazali, kako je mogoče decembrsko vzdušje pričarati do narave, ljudi in živali prijazno,« pravi Škofova, ki je vesela, da so na delavnico prišli mnogi z obeh bregov reke Mure, torej iz Slovenije in Avstrije, ki so razmišljali, kako svoj dom in smrečico okrasiti do narave prijazno. Tako so najprej razmišljali tudi v Muzeju norosti, nato pa povabili Zavod Rastišče – poligon za zelene ideje, kjer z veseljem in zadovoljstvom pokažejo vse, kar je koristno za ohranjanje naravnega okolja.


»Na Tratah, v prostorih gradu Cmurek, smo izdelovali trajnostne novoletne okraske. Veseli smo, da so nam mnogi prišli pomagat in nabirat ali celo delit ideje o tem, kako je lahko december barvit, vesel in odgovoren hkrati. Za ves material poskrbimo mi organizatorji, pa tudi kaj drugega je bilo na voljo. Okraske, ki smo jih izdelali, bomo uporabili za okrasitev na tradicionalnem Norem decembru & Verrückter Dezember 2019, ki bo potekal na gradu Cmurek to soboto, 7. decembra, od 14. ure. Potrebujemo nove okrepitve za okraševanje, dobrodošli so vsi, ki si želijo nove ideje, nova poznanstva, nepozabno popoldne in zadovoljstvo ob pomoči spreminjanja sveta na bolje,« poudarjajo v Rastišču, kjer so zadovoljni in veseli, da udeleženci domov odnesejo veliko spoznanj, zanimivih, zelenih ter norih idej, ki jih v dobrobit narave in okolja uporabljajo še v prihodnje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije