PRELOŽENO SREČANJE

Ogorčeni dijaki napovedali bojkot, ministrica jim odgovarja

»Gre za namerno provokacijo.«
Fotografija: Dijaki želijo v šolo. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Dijaki želijo v šolo. FOTO: Blaž Samec

Dijaki, zbrani v iniciativi Zahtevamo šolo, so včeraj pričakovali srečanje s šolsko ministrico Simono Kustec, a so sestanek na ministrstvu preložili na 9. februar. 

Kot so jim odgovorili, sestanka ni bilo mogoče izvesti zaradi nujne seje v parlamentu, je za Kanal A povedal Laris Podkrajšek iz iniciative Zahtevamo šolo. V iniciativi so napovedali, da so ministrstvu poslali svoje zahteve, če ne bodo izpolnjene, pa bodo 9. februarja bojkotirali pouk na daljavo.

V iniciativi to razumejo kot pokroviteljski odnos do mladih, prestavitev sestanka na dan napovedanega bojkota pouka pa kot namerno provokacijo. V iniciativi tudi menijo, da je neprimerno, da ministrica na pogovore z iniciativami ne pride, saj je njeno delo, da dijake podpira in z njimi razvija dialog.



Med drugim v iniciativi zahtevajo šolanje po modelu C ne glede na epidemiološko sliko in prilagoditev mature, želijo pa si tudi boljše komunikacije.

Ministrica se je na navedbe, da gre za provokacijo odzvala, da ves čas dobro sodelujejo z Dijaško organizacijo Slovenije, iniciativa pa je pobudo za sestanek zavrnila. Zatrdila je, da z vsemi deležniki dobro sodeluje in da dijaki niso izjema.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije