ALTERNATIVA JANŠI

Oglasil se je Damijan, ki naj bi vodil novo vlado: Prav nič se nisem ponujal

Bo pobuda »koalicija ustavnega loka« lahko postala alternativa Janševi vladi?
Fotografija: Jože P. Damijan. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Jože P. Damijan. FOTO: Jure Eržen, Delo

Kot smo že poročali, so predsedniki LMŠ, SD, Levice in SAB potrdili začetek pogovorov z namenom oblikovanja alternative vladi Janeza Janše. Izhodišče za povezovanje je pobuda »koalicija ustavnega loka«, ki jo je nanje naslovil ekonomist Jože P. Damijan.

Izpostavil bi se, ponujal se ni 

Ekonomist in bivši minister je pripravljen postati mandatar, kar je potrdil tudi na svojem blogu. Tako ocenjuje, da je pri nas »vse preveč pripravljenosti pozivati druge k akciji in premalo pripravljenosti, da bi sami prevzeli odgovornost in se izpostavili«. Dodaja, da se je sam pripravljen izpostaviti, a da se prav nič ni ponujal.

Preberite šeKoalicija: SMC in Desusu dajemo možnost, da skočita z vlaka norosti (VIDEO)

»Ja, pripravljen sem se izpostaviti tudi sam, če s tem pripomorem k preseganju malenkostnih delitev iz preteklosti in s tem k zaščiti ustavne ureditve te države, zaščiti ljudi pred epidemijo, h gospodarskemu okrevanju in večji blaginji za vse.«

Ne ponujanje, pač pa nuja

Pri njegovem morebitnem mandatarstvu ni šlo za ponudbo, ampak za pobudo. In še enkrat jasno pove, da ne gre za nikakršno ponujanje, ampak za nujo. »Nuja je angažirati dovolj veliko število podobno mislečih in čutečih državljank in državljanov, da si ne pustimo, da nam ugrabijo državo v času najhujše svetovne krize po drugi svetovni vojni,« je razložil Jože P. Damijan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije