ODSTOP

O njenem odhodu se je že dlje ugibalo, danes je odstopila

Nada Drobne Popović se poslavlja z mesta predsednice uprave Petrola.
Fotografija: Nada Drobne Popović. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nada Drobne Popović. FOTO: Voranc Vogel

Nada Drobne Popović odhaja s čela Petrola. Danes je tako odstopila z mesta predsednice uprave. Nadzorni svet je na njeno mesto je imenoval dosedanjega člana uprave Saša Bergerja, ki bo novo funkcijo začel opravljati 23. novembra. Berger je bil doslej odgovoren za področje prodaje poslovnim strankam in javnemu sektorju, električno energijo in zemeljski plin ter informatiko. V upravi ostajajo člani uprave Matija Bitenc, Marko Ninčević in Jože Smolič ter delavski direktor Zoran Gračner.

O njenem odhodu se je ugibalo že dlje

Drobne Popović, ki je to funkcijo prevzela oktobra 2019, je sporazumno predčasno prenehal mandat. V družbi z namenom primopredaje poslov ostaja do konca letošnjega leta, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Petrola. O odhodu Drobne Popovićeve se je sicer v javnosti že dlje ugibalo, a se ji je vse doslej uspelo obdržati na položaju. Julija letos je iz uprave odšel Jože Bajuk, nadzorniki pa so na predlog Drobne Popovićeve vanjo imenovali Marka Ninčevića in Bergerja. 

Država ima v Petrolu (neposredno, prek SDH in Kada) skupaj nekaj manj kot tretjinski lastniški delež, eden ključnih lastnikov družbe pa je Dari Južna prek družb Vizija holding in Perspektiva FT.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije