ŠMARJE PRI JELŠAH

Novi koronavirus v Sloveniji: umrla že četrta oseba

V visoki starosti je umrla oskrbovanka doma starejših v Šmarjah pri Jelšah.
Fotografija: Dezinfekcija javnih površin v Kranju (arhivska fotografija). FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Dezinfekcija javnih površin v Kranju (arhivska fotografija). FOTO: Dejan Javornik

Danes je umrla četrta oseba, okužena s koronavirusom. Gre za oskrbovanko doma starejših v Šmarjah pri Jelšah. Imela je več kroničnih bolezni, potrjeno tudi koronavirusno 19, pišejo na spletni strani Občine Šmarje pri Jelšah.


Trenutno je okužba potrjena pri 24 stanovalcih in šestih zaposlenih, sporočajo iz Občine Šmarje pri Jelšah (nelektorirano): »Zaposleni v domu upokojencev skrbno spremljajo stanje vseh stanovalcev. Pri stanovalcih in zaposlenih se ob sumu na okužbo s COVID-19 opravi testiranje in izvede vse potrebne ukrepe, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi. S ciljem zagotavljanja kakovostne in varne zdravstvene nege in zdravstvene oskrbe se je ekipi zaposlenih v domu upokojencev pridružila tudi ekipa zdravstvenih delavcev iz Splošne bolnišnice Celje in Medical centra Rogaška.«

Po današnjih podatkih je bila nova koronavirusna bolezen v Sloveniji potrjena že v 480 primerih. Število dejansko okuženih naj bi bilo celo petkrat tolikšno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije