KORONAVIRUS

Zadnji podatki razkrivajo nove okužbe, ena oseba je umrla

V ponedeljek so med zaposlenimi in oskrbovanci odvzeli 111 brisov, potrdili pa tri okužbe
Fotografija: Dom starejših Hrastnik. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Dom starejših Hrastnik. FOTO: Uroš Hočevar

V ponedeljek je bilo v Sloveniji na novi koronavirus testiranih 890 ljudi; test je okužbo potrdil pri devetih. Ena oseba je umrla, v bolnišnicah pa se zaradi covida 19 zdravi 22 pacientov. Dva sta na intenzivni negi, kar je eden več kot dan prej, poroča vlada. Po podatkih sledilnika covida 19 je v Sloveniji aktivnih 213 primerov, skupaj pa je bila od začetka epidemije okužba potrjena pri 2190 osebah.V Domu starejših Hrastnik so v ponedeljek zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odvzeli 111 brisov med oskrbovanci in zaposlenimi. Odvzeti brisi so pokazali okužbo pri treh oskrbovancih doma, vsi odvzeti brisi zaposlenih pa so bili negativni. Umrla pa je še ena oskrbovanka doma, so danes sporočili s hrastniške občine. Skupno število umrlih od izbruha okužbe z novim koronavirusom 10. julija se je tako povzpelo na štiri.

Zunaj doma sta bila odvzeta dva brisa, oba sta bila negativna. Med občani novih potrjenih primerov okužb torej ni. Zaradi sprememb v zdravstvenem stanju so bili trije okuženi oskrbovanci hospitalizirani, saj so zdravniki ocenili, da potrebujejo bolnišnično oskrbo. Ena oseba je bila odpeljana v ljubljanski klinični center, dve pa v mariborskega.

Do danes so bile v domu potrjene okužbe pri 48 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Ozdravela pa sta po dva zaposlena in oskrbovanca.

Stanje v rdeči coni


Zdravstveno stanje obolelih oskrbovancev, ki so nastanjeni v rdeči coni v hrastniškem domu, je po zadnjih podatkih stabilno. Današnji rezultati ponedeljkovih testiranj so po oceni vodstva doma optimistični in spodbudni.

Delovnemu procesu v domu sta se pridružili sanitarna inženirka in diplomirana medicinska sestra, ki bosta ocenili delovanje že sprejetih ukrepov oz. podali oceno, kje so možne izboljšave, njuna naloga pa bo tudi izobraževanje zaposlenih.

Domu kadrovsko pomoč še vedno nudijo zaposleni iz različnih slovenskih domov za starejše, ki so se odzvali na prošnjo doma za pomoč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije