RESNE RAZMERE

Drama na RTV: Carlova razkrila, koga »odstavljajo«

Poglejte, kaj je direktor TV Slovenija Uroš Urbanija ukazal po izrečenem stavku voditelja Saše Kranjca v Dnevniku.
Fotografija: Nedavno so tudi proti Eugeniji Carl sprožili disciplinske postopke, ker je kritizirala Panoramo na TV Slovenija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Nedavno so tudi proti Eugeniji Carl sprožili disciplinske postopke, ker je kritizirala Panoramo na TV Slovenija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Stavek voditelja oddaje Dnevnik na TV Slovenija Saše Kranjca, ko je povedal, »prispevek objavljamo po izrecnem navodilu odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik«, in napovedal uvodni prispevek o odpovedi poslovnega sodelovanja TV Slovenija z Mladino, ga bo, kot kaže, stal premeščanje. Tako je namreč zapisala novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl.

image_alt
Na RTV spet vre: Carlova pravi, da so proti njej sprožili postopke

Carlova je na facebooku zapisala, da direktor Uroš Urbanija »odstavlja« urednico Vesno Pfeiffer in voditelja Sašo Krajnca zaradi stavka v Dnevniku. Pfeifferjeva je za N1 dejala, da je direktor naročil odgovorni urednici, naj ju s Kranjcem premestijo na drugo delovno mesto.

Urbanija je po izrečenem stavku sprožil notranjo preiskavo. »V poročilu ugotovi, da je šlo v voditeljevi napovedi za 'hudo programsko kršitev brez kakršnih koli strokovnih podlag, zato bi moral zoper oba uvesti disciplinski postopek, saj sta programski čas izrabila za izražanje svojih osebnih stisk...Ker pa je šlo za 'očitno stisko obeh zaposlenih, ki ji nista bila kos, ne bom sprožil disciplinskega postopka, od odgovorne urednice pa pričakujem, da jima določi naloge, ki jih bosta lahko profesionalno opravljala. Nesprejemljivo je, da se delavcem nalaga obveznosti, ki presegajo njihove zmožnosti.',« je citirala Carlova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije