NESPORAZUM

Nova afera v zdravstvu! Moški imel napad v Velenju in zgodilo se je tole ...

Moškega iskali na napačnem kraju
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo

Na družbenih omrežjih je zakrožil zapis o tem, kako je moški na avtobusni postaji blizu velenjskega zdravstvenega doma doživel epileptični napad. Pomagali so mu mimoidoči, na reševalce pa naj bi čakali več kot pol ure. Kot so v odzivu pojasnili v omenjenem zdravstvenem zavodu, se je zgodil nesporazum v dispečerskem centru Maribor, piše portal MMC.

Na pomoč so klicali pri Sanolaborju v Velenju, a dispečerski center Maribor je sprva aktiviral enoto nujne medicinske pomoči iz Celja, saj naj bi iz pogovora sklepali, da gre za Sanolabor v Celju. Ob ponovnem klicu, ko je bila še enkrat posredovana lokacija dogodka, pa je ekipa nujne medicinske pomoči ZD Velenje prispela v treh minutah, piše MMC.

Kot še piše portal, se je s 1. junijem ZD Velenje priključil dispečerski službi zdravstva, kar pomeni, da klic sprejme dispečerski center Maribor. ZD Velenje zato poziva vse, ki kličejo na številko 112, da zdravstvenemu dispečerju kratko in razločno podajo natančne podatke, da bodo lahko na kraj intervencije poslali najbližjo enoto nujne medicinske pomoči.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije