OPOZORILO

Nikar ne počnite tega, svarijo policisti

Ceste so mokre.
Fotografija: Vožnja s kolesom po zaledenelih cestah se lahko hitro konča z obiskom urgence. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Vožnja s kolesom po zaledenelih cestah se lahko hitro konča z obiskom urgence. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Zaradi nizkih temperatur v nočnem času so nekatere ceste lahko poledenele. Na previdno vožnjo opozarja prometnoinformacijski center. Zaradi snega je zaprta cesta čez prelaz Vršič.

Pred poledico opozarjajo tudi gorenjski policisti, ki so v petek zaradi sneženja v šestih urah obravnavali sedem prometnih nesreč. Ceste so mokre tudi danes. So zelo spolzke, obstaja možnost poledice. »Zato naj vozniki prilagodijo vožnjo tem razmeram, naključjem pa naj se ne prepuščajo tudi pešci, ki naj prav tako zelo pazijo. Odsvetujemo udeležbo enoslednih vozil v prometu. Stik teh vozil s podlago v prometu je že v osnovi minimalen, v trenutnih razmerah pa še bistveno bolj tvegan,« policisti vsem polagajo na srce.



Vremenoslovci za danes napovedujejo delno jasno vreme na severu in zahodu države, drugod pa bo sprva lahko megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od –2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo največ sonca na Primorskem in v višjih legah, po nekaterih nižinah pa bo vztrajala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –9 do –2, v alpskih dolinah do –12, na Primorskem do 1, najvišje dnevne od –2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj.

V torek bo delno jasno z burjo na Primorskem. V sredo kaže na pretežno oblačno vreme, občasno bo rahlo snežilo. Na Primorskem bo še pihala burja, ponekod drugod pa severni veter, pravijo na Agenciji za okolje (Arso).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije