NEVARNA ZDRAVJU

Nikar ne kupujte te kreme!

Zdravstveni inšpektorat odsvetuje nakup mazilo CBD (5 % v 250-mililitrski embalaži).
Fotografija: FOTO: Zveza potrošnikov Slovenije
Odpri galerijo
FOTO: Zveza potrošnikov Slovenije

LJUBLJANA – Mazilo prodajajo na spletni strani ambasadazdravja.com, a inšpektorat opozarja, da je iz fotografije embalaže razvidno, da izdelek vsebuje prepovedano snov metilizotiazolinon. Ta sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljajo kot konzervans. Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere.
Zavajajoče oglaševanje
Inšpekcija dodaja, da je kozmetični izdelek na omenjeni spletni strani predstavljen na zavajajoč način, saj mu pripisujejo učinke zdravljenja. Poleg tega lastnik spletne strani ni znan. Spletna stran gostuje na strežniku, ki je v Srbiji, spletna domena pa je bila registrirana pri podjetju, ki ima sedež v ZDA. Ker ni možno ugotoviti, kdo je lastnik spletne trgovine, zdravstveni inšpektorat nima možnosti ukrepanja.
Kupcev ne ščiti zakonodaja EU
V tem primeru potrošnikov ne ščiti zakonodaja EU, ki ureja področje spletne trgovine. Obstaja velika verjetnost, da potrošniki, ki se bodo odločili za vrnitev izdelka, kupnine ne bodo dobili povrnjene oz. bodo imeli težave pri uveljavljanju reklamacije, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije