NI MU OSTALA DOLŽNA

Nika Kovač lagala Baracku Obami? Poglejte, česa jo obtožuje Janez Janša (VIDEO)

Na obtožbe se je že odzvala, Janšo pa označila za 'neverjetno patetičnega'.
Fotografija: Nika Kovač z Barackom Obamo. FOTO: Osebni arhiv/Facebook
Odpri galerijo
Nika Kovač z Barackom Obamo. FOTO: Osebni arhiv/Facebook

V ameriški pogovorni oddaji The Daily Show s Trevorjem Noahom, kjer je gostoval nekdanji predsednik ZDA Barack Obama, je beseda nanesla tudi na slovensko aktivistko in direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač. Ko je govoril o delu svoje fundacije, je namreč dejal, da so »sodelovali z mlado voditeljico iz Slovenije«. Njegov pogovor je dvignil nekaj prahu tudi na domači politični sceni, saj je nekdanji predsednik omenjal referendum, ki ga v Sloveniji ni bilo. Obama je namreč napačno dejal, da se je inštitut na referendumu boril proti nasilju v družinah. Ob tem je navedel, da slovenski zakoni nasilja v družini ne opredeljujejo, kar da je Inštitut 8. marec skušal spremeniti na referendumu, a mu v prvem poskusu to ni uspelo.

Videoposnetek pogovora so na poobjavili tudi na strani Inštituta 8. marec na facebooku, a so ob tem opozorili, da je Obama nekoliko pomešal njihove kampanje.

Janša: Lagali so, da so od fundacije izpulili denar

Oglasil se je tudi Janez Janša, ki je prepričan, da je Kovačeva Obami namerno lagala, da bi od njegove fundacije dobila denar. »Referendum o zakonu o vodah so mu prodali kot referendum o družinskem nasilju. In od njegove fundacije izpulili denar. Če lažejo nekdanjemu predsedniku ZDA, je lagati volivcem v Sloveniji zanje res mala malica,« je zapisal na twitterju in pripel posnetek.

Na te obtožbe se je kmalu odzvala tudi Nika Kovač. Janšo je označila za 'neverjetno patetičnega', njegove zapise pa je posredovala fundaciji in svoji odvetnici. Objavo je pospremila z besedami: »Dovolj mam zastrahovanja, manipulacij in patetike te osebe.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije