PREISKAVA

Nezakonito financiranje političnih strank: poslanci bodo zaslišali štiri

V času vlade SDS so nekateri mediji nenadoma prejemali znatno višje zneske.
Fotografija: Andrej Slapar, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. FOTO: Jure Eržen/delo 
Odpri galerijo
Andrej Slapar, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. FOTO: Jure Eržen/delo 

Preiskovalna komisija DZ o domnevno nezakonitem financiranju političnih strank namerava na današnji seji zaslišati vodilne v državnih podjetjih in zaposlene v oglaševalskih agencijah Tomaža Seljaka, Andreja Slaparja, Urbana Krajcarja in Denisa Manceviča.

image_alt
Vzeli so mu pivo, uničili zdravje in družino

Predsednica preiskovalne komisije Tamara Vonta (Svoboda) je ob prevzemu funkcije decembra povedala, da je komisija do takrat ugotovila, da se je vrednost nakazil izbranim medijem prek medijskih agencij »skokovito in izjemno« povečala v času tretje vlade Janeza Janše, zato nameravajo preveriti razloge za to in ugotoviti, ali so se morda dogajale zlorabe državnih podjetij.

Agencije delujejo kot lobiji

Medijske agencije ne delujejo le kot zakupniki medijskega oglasnega prostora v imenu državnih podjetij, temveč pogosto kot lobisti, saj odločajo, kateri medij bo dobil denar in koliko ga bo dobil, je takrat še pojasnila Vonta.

Tomaž Seljak. FOTO: Telekom Slovenije
Tomaž Seljak. FOTO: Telekom Slovenije

Komisija bo po napovedanem vrstnem redu sejo začela z zaslišanjem nekdanjega predsednika uprave družbe Telekom Slovenije Tomaža Seljaka, nadaljevala bo s predsednikom uprave Zavarovalnice Triglav Andrejem Slaparjem, zaposlenim v agenciji Pristop Urbanom Krajcarjem in nekdanjim zaposlenim v družbi Herman in partnerji Denisom Mancevičem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije