PA VEDO, ZA KAJ GRE?

Neusmiljeni komentatorji udarili po poslancu (FOTO)

Objavljeno 29. januar 2020 13.40 | Posodobljeno 29. januar 2020 14.04 | Piše: A. L.

Zmotil jih je napis na majici in logotip, ki prikazuje prečrtan križ. Gre res za razpihovanje sovraštva?

V ospredju koordinator Levice Luka mesec, za njim levo pa z očali in majico, ki je dvignila precej prahu, Primož Siter. FOTO: Blaž Samec, Delo
Ob današnji razpravi v državnem zboru, hramu demokracije, kot mu rečemo z drugim imenom, je ob nastopu enega od poslancev na družabnih omrežjih završalo. Za govornico je poslanec Levice Primož Siter prikorakal oblečen v majico, na kateri je bil napis Bad Religion, pod njim pa je bil še znak za prepovedano, v njem pa križ.
 
Preberite tudi:
Mislili so, da so najboljši prijatelji, »dobili pa smo drugega Janšo«

Na družabnem omrežju je majica z omenjenim motivom sprožila zgražanje mnogih, omenjali so policijo in poudarjali, da gre za razpihovanje sovraštva. Malo je bilo takih, ki so zgroženim znali povedati, da gre pravzaprav za ameriško punk rock skupino. Ne glede na vse so mnogi neomajni in vztrajajo, da gre za širjenje sovraštva. Nekateri so se ob tem spomnili na državnega sekretarja Jerneja Štromajerja in njegovo božično voščilo z umazanimi živalmi (gre za citat iz filma Sam doma) in pripisali, kot da to ni bilo dovolj.Na Siterjevo majico so se odzvali tudi iz Mlade Slovenije, podmladka NSi, in sicer s tem tvitom:Pojasnilo je prišlo tudi iz Levice:Kako je slišati njihova glasba, pa na spodnjem posnetku:

Deli s prijatelji