NE NASEDAJTE

Nateguni na delu: na koncu ostanete brez vsega

Tokrat so se spravili na živaloljubce, ki ostanejo brez denarja in živali.
Fotografija: Simbolična fotografija.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija.

LJUBLJANA – Ste naleteli na spodnji oglas, v katerem ponujajo mladiča francoskega buldoga? Upamo, da jim niste pošiljali denarja, saj gre, tako uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), za goljufijo.

Lepa fotografija, ki mami potencialne kupce. FOTO: UVHVVR, Bolha.com
Lepa fotografija, ki mami potencialne kupce. FOTO: UVHVVR, Bolha.com

»S prodajalcem smo komunicirali prek objavljenega elektronskega naslova. Pošiljal nam je slike in posnetke mladičkov z namenom, da izberemo mladička, ki nam bo najbolj všeč. Ko smo se dogovorili, katerega mladička bi želeli, je prodajalec predlagal nakazilo denarja za kritje prevoznih stroškov. Po plačilu naj bi kužka prek prevozniške družbe poslali do nas. Podatke o oglasu in prejetih elektronskih sporočilih smo posredovali na nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT, kjer so potrdili naš sum, da je oglas namenjen spletni goljufiji,« poroča omenjena uprava.

Vse morebitne bodoče lastnike živali UVHVVR opozarja, da je nakup prek spleta tvegan, ostanete pa lahko tako brez kužka kot brez denarja. Namesto tega priporočajo, da si za nakup živali vzamete dovolj časa in raziščete možnost nabave kužkov pri slovenskih vzrediteljih: »Njihove kontakte lahko pridobite pri Kinološki zvezi Slovenije. Če pa bi želeli psa brez rodovnika, si ga lahko izberete v enem izmed 15 slovenskih zavetišč.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije