LAŽNA PRIJAVA

Nategnil je slovenske gasilce in reševalce: ko so prišli na kraj ‘nesreče‘, je sledil šok

Če ga bodo izsledili, mu grozi zaporna kazen.
Fotografija: Posredovali so s tremi gasilskimi vozili. FOTO: PGD Gornja Radgona
Odpri galerijo
Posredovali so s tremi gasilskimi vozili. FOTO: PGD Gornja Radgona

GORNJA RADGONA – Da človeška zloba res ne pozna meja, so na lastni koži izkusili gasilci iz Gornje Radgone. V torek so bili aktivirani, kjer naj bi po klicateljevih trditvah oseba padla v betonsko hruško med obratovanjem. »Izvozili smo s 3 vozili in 14 gasilci,« so zapisali na facebooku PGD Gornja Radgona.

Poziv na intervencijo. FOTO: PGD Gornja Radgona
Poziv na intervencijo. FOTO: PGD Gornja Radgona
»Na poti tja ti seveda gredo različni scenariji po glavi. Tudi tisti z najhujšimi posledicami. Ob prihodu smo ugotovili, da je bila prijava lažna! 14 gasilk in gasilcev (tudi reševalci NMP Gornja Radgona) je danes spet postavilo življenje drugega pred svoje ... pomagati sočloveku. A kaj ko se to nekomu zdi smešno,« so še zapisali razočarani gasilci.

Triletna zaporna kazen

Če bodo pristojni organi prijavitelja izsledili, mu grozi kazen. 309. člen kazenskega zakonika pravi: »Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije