LAŽNA PRIJAVA

Nategnil je slovenske gasilce in reševalce: ko so prišli na kraj ‘nesreče‘, je sledil šok

Objavljeno 04. september 2019 10.12 | Posodobljeno 04. september 2019 14.04 | Piše: N. K.

Če ga bodo izsledili, mu grozi zaporna kazen.

Posredovali so s tremi gasilskimi vozili. FOTO: PGD Gornja Radgona
GORNJA RADGONA – Da človeška zloba res ne pozna meja, so na lastni koži izkusili gasilci iz Gornje Radgone. V torek so bili aktivirani, kjer naj bi po klicateljevih trditvah oseba padla v betonsko hruško med obratovanjem. »Izvozili smo s 3 vozili in 14 gasilci,« so zapisali na facebooku PGD Gornja Radgona.

image
Poziv na intervencijo. FOTO: PGD Gornja Radgona
»Na poti tja ti seveda gredo različni scenariji po glavi. Tudi tisti z najhujšimi posledicami. Ob prihodu smo ugotovili, da je bila prijava lažna! 14 gasilk in gasilcev (tudi reševalci NMP Gornja Radgona) je danes spet postavilo življenje drugega pred svoje ... pomagati sočloveku. A kaj ko se to nekomu zdi smešno,« so še zapisali razočarani gasilci.

O incidentu so bili obveščeni tudi policisti. Kot so nam pojasnili na PU Murska Sobota, so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je šlo v danem primeru za lažno prijavo s strani občana. Policisti še zbirajo obvestila. Zadevo bojo obravnavali kot kaznivo dejanje zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu kazenskega zakonika, zoper storilca pa bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Triletna zaporna kazen

Če bodo pristojni organi prijavitelja izsledili, mu grozi kazen. 309. člen kazenskega zakonika pravi: »Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let.«

 
Deli s prijatelji