PLAZOVI

Nalivi povzročili težave na cestah, Hudo luknjo zaprl plaz, strela zanetila požar

Deževje spet povzroča težave v prometu, meteorna voda pa zaliva kleti in ceste.
Fotografija: Plaz na odcepu Huda luknja. FOTO: Policijske Kontrole Na Koroškem
Odpri galerijo
Plaz na odcepu Huda luknja. FOTO: Policijske Kontrole Na Koroškem

Popolna zapora je na cesti med Velenjem in Mislinjo. V Paki pri Velenju se je sprožil večji plaz, ki onemogoča promet po glavni povezavi med Savinjsko in Koroško. Prometnoinformacijski center voznike obvešča, da je obvoz možen čez Graško Goro ali skozi Vitanje.

Plaz je poškodoval tudi pred nekaj dnevi odprto kolesarsko stezo med Velenjem in Slovenj Gradcem, imenovano Štrekna. Z občine Velenje sporočajo, da bo kolesarska steza proti Hudi luknji do nadaljnjega zaprta.

Na težave opozarjajo tudi bralci s Koroške. V Mežici pri Nužijevem plazu, kjer promet vse od lanskih avgustovskih poplav poteka enosmerno, nastajajo težave. Nužijev plaz je že večkrat ob večdnevnem deževju spet zasul cesto med Mežico in Prevaljami. Tudi zdaj izpod plazu že teče rjava voda in straši koroške voznike. Voda je zalila tudi nekaj kleti v Mežici, naa Ravnah na Koroškem pa je meteorna voda poplavila cesto v Dobji vasi in na Brdinjah.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so težave tudi v nekaterih drugih krajih. Gasilci so na pomoč hiteli tudi na Dolenjskem. Ob 15.12 je naselje Zdole občina Krško zajelo neurje z močnim vetrom. Odkrilo je več streh stanovanjskih in pomožnih objektov, ter podrlo nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt. Na terenu so gasilci PGE Krško, PGD Zdole in PGD Dolenja vas.

Strela povzročila požar

Ob 16.43 je v naselju Gornja Paka, občina Črnomelj, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Zagorelo naj bi zaradi udara strele. Gasilci PGD Črnomelj, Petrova vas, Mavrlen, Rodine, Rožič vrh, Talčji vrh in Vranoviči so pogasili požar, ki je uničil del ostrešja in nekaj opreme na podstrešju, odstranili nekaj izolacijskega materiala ter prostore pregledali s termovizijsko kamero in jih prezračili.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije