JANŠA NAPOVEDAL POSLEDICE

Na prizorišče nasilnih protestov tudi Hojs, Bandelli za vse krivi vlado (VIDEO)

Notranji minister je bil vidno razburjen.
Fotografija: Med protesti se je na ulici pojavil tudi močno zastražen notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Med protesti se je na ulici pojavil tudi močno zastražen notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik

Na prizorišče razdejanja na Slovenski cesti, kjer so kot drugje po središču Ljubljane izbruhnili nasilni protesti, se je odpravil tudi minister Aleš Hojs, ki je po poročanju 24ur novinarki Pop TV Katarini Matejčič očital, da so za ranjene policiste krivi tudi nekateri mediji, ki naj bi gonjo proti vladi podpihovali. Skupina huliganov je namreč napadla tudi pripadnike specialne enote.



Na twitterju se je oglasil tudi Janez Janša, ki za današnje dogajanje med drugim krivi tudi žvižgača Ivana Galeta. Početje protestnikov je ostro obsodil še prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Marko Bandelli in Jernej Pavlič (SAB) pa vladi očitata, da je današnje dogajanje zrežirala. Tanja Fajon (SD) pa je zapisala, da »za prav nobeno nasilje, ne verbalno in ne fizično, ni prostora v svobodni in demokratični družbi«.



Bandelli je v tvitu, ki ga je naknadno izbrisal, zapisal: »Jaz mislim, da je vsem jasno, da je to organizirani vladni huliganski protest z namenom, da se krivi povsem umirjene proteste na kolesih in ostale ljudi, ki so vedno kulturno izražali nestrinjanje te škodljive vlade.«









Ivan Gale je na facebooku 29. oktobra nastavil naslovno fotografijo, na kateri je Trg republike, čez pa datum 5. 11. 2020, kar je mogoče razumeti kot posredni poziv k današnjim protestom.

Ivan Gale. FOTO: Facebook
Ivan Gale. FOTO: Facebook


 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije