GROŽNJA S STRELSKIM POHODOM V OŠ

Policija po objavi grožnje slovensko javnost miri: »Ocenjujemo, da je malo verjetno« (VIDEO)

»Naprošamo vas, da ne zaženete panike. Otroci naj v sredo normalno pridejo v šolo. Predlagamo tudi pogovor z otrokom.«
Fotografija: Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Stojan Belšak. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Stojan Belšak. FOTO: Zaslonski Posnetek

Na eni od osnovnih šol na širšem območju Ljubljane so bili starši obveščeni o grožnji s strelskim napadom, ki naj bi se zgodil 10. aprila. Sodeč po obvestilu, ki smo ga prejeli, je policija obvestila vse šole na območju.

Obvestilo PP Medvode FOTO: Zaslonski Posnetek
Obvestilo PP Medvode FOTO: Zaslonski Posnetek

»Naprošamo vas, da ne zaženete panike. Otroci naj v sredo normalno pridejo v šolo. Predlagamo tudi pogovor z otrokom,« med drugim piše v sporočilu. 

image_alt
Na eni od štajerskih osnovnih šol učenec menda napovedal strelski pohod, starši zaskrbljeni

»Ocenjujemo, da je malo verjetno«

Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Stojan Belšak je pojasnil, da Policija spremlja vse varnostno zanimive dogodke in skuša na njih ustrezno odreagirati. Enega od takih dogodkov so zaznali pretekli teden in ocenili, da bi bilo o njem koristno obvestiti pristojne institucije.

Zadeva je povezana z nedavnim tragičnim dogodkom na Finskem, kjer je osnovnošolec na šoli streljal na svoje sovrstnike. V povezavi s tem dogodkom so se v Sloveniji pojavili komentarji, ki so napovedali, da se bo nekaj podobnega zgodilo tudi pri nas. 

Policija je na slovenske šole, centre za socialno delo in druge institucije naslovila poziv k obveščanju javnosti in povečanju samozaščitnega ravnanja, da bi morebiten, a ne zelo verjeten napad pravočasno preprečili, je pojasnil. Z opozorilom želijo povečati pozornost, če bi katerem od učencev, zaposlenih ali drugih osebah, ki vstopajo v šole, zaznali neprimerne predmete oz. pojave. 

Varnostno obvestilo. FOTO: S. N.
Varnostno obvestilo. FOTO: S. N.

»Ocenjujemo, da je to malo verjetno, a ravno zato, ker želimo to preprečiti, smo se odločili, da ta varnostni dogodek delimo s širšo javnostjo in skušamo na ta način spodbuditi k temu, da zaposleni, šolarji in državljani to spremljajo in ustrezno odreagirajo,« je poudaril. 

Okrepljeno dodatno varovanje od torka do petka 

Vodstvo Mestne občine Ljubljana je sicer vse šole v Ljubljani obvestilo, da bo od torka do petka na vse šolah okrepljeno dodatno varovanje z varnostniki.

Obvestilo staršem. FOTO: Zaslonski Posnetek
Obvestilo staršem. FOTO: Zaslonski Posnetek

Zaslonski posnetek FOTO: Zaslonski Posnetek
Zaslonski posnetek FOTO: Zaslonski Posnetek

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije