SANKCIJE PROTI IZRAELU?

Mlada političarka SDS vzela nazaj besede: pravi, da je šlo za lapsus, ki ga obžaluje

Dan po objavi je dejala, da nikakor ne podpira sankcij proti Izraelu in da je šlo za lapsus.
Fotografija: Romana Tomc, Janez Janša in Karin Planinšek FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Romana Tomc, Janez Janša in Karin Planinšek FOTO: Dejan Javornik

Po Davidu Klobasi, kandidatu za evropskega poslanca na listi stranke NSi, ki je s svojimi odgovori presenetil podpornike lastne stranke, je zdaj z nastopom v podkastu za nacionalko presenetila še kandidatka stranke SDS Karin Planinšek, ki je v odgovoru na vprašanje, ali podpira sankcije proti Izraelu, glede na to, iz katere stranke prihaja, odgovorila zelo nepričakovano.

»Ja, definitivno, ker krši mednarodno pravo, kar se tiče ofenzive na Gazo,« je dejala, prej pa, da ni za priznanje Palestine in da je za vojaško pomoč Ukrajini.

Po objavi se je posnetek njenega odgovora hitro znašel na družabnih omrežjih, mlada političarka pa se je znašla na udaru spletnih komentatorjev, ki niso prizanašali s kritikami na njen račun.

Planinškova je dan po objavi posnetka besede vzela nazaj in zapisala, da pod nobenim pogojem ne podpira sankcij proti Izraelu. »Šlo je za lapsus, katerega obžalujem. Hamas je agresor in Izrael je žrtev.«

Janez Janša in Karin Planinšek FOTO: Dejan Javornik
Janez Janša in Karin Planinšek FOTO: Dejan Javornik

Na njene besede se je odzval tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, ki je zapisal, da »če nosilka vladne liste Svobodnjakov in aktualna poslanka v evropskem parlamentu Irena Joveva trdi, da sta Winston in Churchill imeni dveh stavb v Evropskem parlamentu, potem tudi Karin Planinšek lahko oprostimo ta lapsus.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije