ODSTOPIL NI

Minister pred kamero priznal: Ne trpinčim brez razloga

Dejan Prešiček je razkril svoj način ravnanja.
Fotografija: Dejan Prešiček.  FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Dejan Prešiček.  FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Afera na ministrstvu za kulturo se je povsem razplamtela, potem ko je eden izmed zaposlenih pred tednom dni naredil samomor in ko na dan prihaja vse več govoric o mobingu in šikaniranju ministra Dejana Prešička. Ta je tudi priznal, da je s službenim avtom voznik opravljal prevoze za njega zasebno, kar pomeni, da je zlorabil položaj.

Minister povedal, kdaj ne trpinči

V četrtkovi oddaji Tarča je jasno in glasno povedal: »Sem energična oseba, zelo zahteven, ko gre za naloge, ki jih je treba opraviti. Mogoče včasih povzdignem glas, ne rečem, ampak ne trpinčim brez razloga, ne zmerjam, ne mečem ključev.«


Matevž Smerkol, učitelj na konservatoriju za glasbo in balet, pa ga je vprašal: »Torej, to se pravi, če trpinčite z razlogom, je pa v redu?«

Židan njegovo zlorabo položaja označil za napako

Za njegovo zlorabo položaja – zasebne prevoze s službenim vozilom – je predsednik stranke SD Dejan Židan (Prešiček prihaja iz stranke SD) dejal, da gre za napako. Govoric o mobingu pa skorajda ni omenil. Minister ni odstopil.

Gledalci, zapomnite si

»Za trpinčenje velja ničelna toleranca in upam, da so gledalci dobro slišali njegovo priznanje: ne trpinčim brez razloga,« je v oddaji opomnil zaposleni z najdaljšim stažem na ministrstvu za kulturo ​Marko Jenšterle.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije