ZASLUŽKI ZNANIH SLOVENCEV

Mastno služi tudi brez smučk

Razkrivamo lanske zaslužke znanih Slovenk in Slovencev. Tina Maze v lepem plusu, Jan Plestenjak in Boštjan Menart v minusu.
Fotografija: Niti kot mamica Tina Maze ne zanemarja posla. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Niti kot mamica Tina Maze ne zanemarja posla. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Agencija za javnopravne evidence in storitve je v teh dneh objavila podatke o poslovanju nekaterih podjetij v Sloveniji. Izbrskali smo tista, katerih lastniki so znani Slovenci, in preverili, kako uspešni so bili.

Služi tudi po koncu kariere

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se je na začetku leta lani uradno poslovila od profesionalnega smučanja in se posvetila poslu ter družini. Vsem je dobro znano, da se ji je z Andreo Massijem letos rodil prvi otrok, a posla kljub temu očitno ne zanemarja. Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je podjetje Tina Maze, agencija za promocijo, lani poslovalo precej dobro. V letu 2017 ji je uspelo ustvariti nekaj več kot 279.000 evrov prihodkov. Če primerjamo z letom prej, je to 43.000 evrov manj. Po upoštevanju vseh odhodkov in plačilu davščin ji je na koncu ostalo 95.157 evrov čistega dobička. Leto prej, torej leta 2016, je bilo čistega dobička sicer več – 161.000 evrov. Če lanski dobiček preračunamo na mesec, to pomeni skoraj 7930 evrov na mesec, kar pa je daleč od tega, da bi bilo slabo, mar ne?

Preberite več o zaslužkih znani Slovencev.

Do raja v rdečem

Po prihodkih Mazejevo bistveno prekaša slovenski pevski zvezdnik, pa to sploh ni edino, kar počne, Jan Plestenjak. Iz evidenc, ki so nam dostopne, je razvidno, da je lastnik oziroma solastnik dveh družb. Tista, ki jo ima v polovični lasti (druga polovica pripada Boštjanu Menartu) in se ukvarja z dejavnostjo gostinstvo, Do raja, je imela lani 1,47 milijona evrov prihodkov in skoraj 50.000 evrov izgube! Drugo podjetje, Talent Planet – Plestenjak je 100-odstotni lastnik, si je na trgu izborilo 261.000 evrov prihodkov, pod črto pa je na koncu ostalo 3334 evrov dobička.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«​

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije