NEPREDSTAVLJIVO

Mama umorjene Sandre: Otroci jokajo, hočejo mamico. Nje pa ni več, da bi jim brala, jih stisnila k sebi

»Tako majhni, pa morajo tako trpeti. Ko bo prišlo za njimi, bo še hujše. Zdaj so čakali, da se pozdravi in pride iz bolnišnice, ampak čudež se ni zgodil.«
Fotografija: Sandra Muhič. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sandra Muhič. FOTO: Facebook

Radio 1 vsako leto priredi dobrodelni maraton, ko z 28-urnim prenosom v živo zbirajo prostovoljne prispevke za ljudi v stiski. Lansko leto jim je prvič uspelo zbrati več kot milijon evrov, letos pa so to še presegli – ljudje so prispevali kar 1.154.873,60 evra. 

Danes so voditelji poklicali mater Sandre Muhič, ki jo je 16. novembra poškodoval njen mož, zaradi poškodb pa je v nedeljo umrla. Zelo težko si je predstavljati, kaj vse so pretrpeli trije otroci iz Novega mesta. Tistega dne so ostali brez 45-letnega očeta, saj je ta odšel v pripor, stisniti pa se niso mogli več niti k svoji mami, 41-letni Sandri, saj so jo reševalci odpeljali v bolnišnico. Nato so ves mesec trepetali zanjo, v nedeljo pa so izvedeli najhujšo novico. Da je nikoli več ne bodo videli, saj je ta umrla. Več o družinski tragediji preberite tukaj.

image_alt
Umoril Sandro, mamico treh otrok

Mama Anica je voditeljem povedala, kakšno žalost prestajajo. »Hčerke ni več in mamice ni več. To je taka tragedija. Ne moreš si misliti, da se lahko zgodi kaj takega, da si nekdo vzame v svoje roke tako pravico in kaj takega naredi.« Otroci, stari šest, devet in 11 let, so bili priča grozljivemu dogodku. Rekla je, da se zdaj boji vsega, ker so to gledali. »Veste, kaj ti mali otroci zdaj prestajajo,« je v solzah pripovedovala. »Saj se držimo, se pogovarjamo, ampak potem pride tudi žalost, jok ... Zvečer mamice ni več, da bi jim brala pravljice, jih stisnila k sebi. Pogrešajo jo, hočejo jo nazaj. Zdaj pa še prazniki ... kamor koli greš, srečaš družine, starše skupaj z otroki ...

image_alt
Tragedija: za posledicami napada partnerja umrla ženska iz Novega mesta

Tako majhni, pa morajo tako trpeti. Ko bo prišlo za njimi, bo še hujše. Zdaj so čakali, da se pozdravi in pride iz bolnišnice, ampak čudež se ni zgodil. V nedeljo je umrla.« Zdaj bo morala z možem prevzeti skrb za tri vnuke, ki so ostali brez staršev. Ko so jo voditelji vprašali, kako lahko pomagajo, je skromno odgovorila, da bo vse prišlo prav,in da bi bilo dobrodošlo, kar koli bi že bilo. »Nikoli si nisem mislila, da bom pri 69 letih morala prositi koga za pomoč. Upam, da bomo močni in da bomo zdržali. Saj smo bili povezani že prej, ampak zdaj bo težko,« je povedala na koncu pogovora, ko so ji voditelji, vsi v solzah, še enkrat izrekli iskreno sožalje in se poslovili.

Sandro Muhič bodo pokopali v soboto. FOTO: Komunala NM
Sandro Muhič bodo pokopali v soboto. FOTO: Komunala NM

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije