RADENCI

Leljak pometel s konkurenco na predčasnih volitvah v občinski svet

Predčasne volitve so morali izpeljati zaradi odstopa devetih od 16 članov občinskega sveta novembra lani. Posledično je bil tedanji občinski svet, sicer strankarsko razdeljen na pol, razpuščen.
Fotografija: Roman Leljak. Foto: Oste Bakal  
Odpri galerijo
Roman Leljak. Foto: Oste Bakal  

Na nedeljskih predčasnih volitvah v občinski svet občine Radenci je po neuradnih izidih največ, osem mandatov dobila Lista Romana Leljaka, enega pa SDS, tako da bo odslej razmerje moči v občinskem svetu devet proti sedem v prid županovi koaliciji. Župan Roman Leljak je za STA drevi povedal, da je z rezultatom volitev zelo zadovoljen.

Lista župana Romana Leljaka bo tako po neuradnih podatkih skupaj s SDS imela devet mandatov v 16-članskem občinskem svetu. Ostalih sedem mandatov so volilci porazdelili med Gibanje Svoboda in Neodvisno listo, ki bosta imeli po tri svetnike, ter SD, ki z enim mandatom s slednjima stopa v opozicijo.

image_alt
Drama v Radencih: Roman Leljak potrdil, da bodo imeli nove volitve

Nove volitve so v radenskem občinskem svetu tako spremenile razmerje moči s prejšnjih izenačenih osem proti osem v devet proti sedem v prid župana. Rezultati so sicer še neuradni, je za STA pojasnil predsednik občinske volilne komisije Zlatko Herceg.

Župan Leljak je po objavi izidov izrazil pričakovanje, da se bo zdaj dalo kaj več narediti v občinskem svetu. Ob tem je omenil, da želi v občini do leta 2027 izpeljati devet projektov, vrednih približno sedem milijonov evrov.

image_alt
Nad radensko občino 2,3-milijonska tožba

Neformalni vodja opozicije Bogdan Lesjak iz Gibanja Svoboda pa je ob objavi neuradnih izidov za STA povedal, da se bodo borili proti korupciji in prispevali k razvoju ter bodo še naprej pozorna in ostra opozicija.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije