NAKLJUČJE?

Ste slišali, kaj je rekel napovedovalec na RTV? Rebernikova mu ni ostala dolžna (VIDEO)

Nekateri so prepričani celo, da je to izrekel namerno.
Fotografija: RTV Slovenija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
RTV Slovenija. FOTO: Jure Eržen, Delo

V teh dneh veliko prahu dviguje poteza direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije, ki je odgovorni urednici informativnega programa Jadranki Rebernik izrazil pričakovanje, da bo ertevejevcema Saši Krajncu in Vesni Pfeiffer določila druge naloge, saj da obstoječim – voditeljski in uredniški – očitno nista kos.

Tovrstne poteze Urbanije je že javno kritizirala novinarka Eugenija Carl, oglasila pa sta se tudi Pfeifferjeva in Krajnc

Je šlo za lapsus?

Očitno pa mimo vroče teme na nacionalki niso mogli niti radijski kolegi. Napovedovalec v Drugi jutranji kroniki Dejan Kaloper si je namreč privoščil lapsus, za katerega del javnosti meni, da se ni zgodil naključno. »Direktor Uroš Urbanija od odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Jebernik ... oprostite, Rebernik ... pričakuje, da bo voditelju Dnevnika Saši Krajncu in urednici Vesni Pfeiffer določila druge naloge,« je dejal voditelj in spomnil, da je razlog za to napoved prispevka o odpovedi poslovnega sodelovanja z Mladino. 

Rebernikova: Morda je bila noč predolga

Za komentar smo prosili tudi Rebernikovo. »Težko sodim, ali je bila napaka ali "napaka", lahko pa rečem, da ni vsako delo za vsakega in da pridejo trenutki, ko je delo prezahtevno, pritisk previsok ali pa je bil morda večer preveč vesel ali noč predolga. Takrat je treba znati izpreči,« nam je v odgovoru pojasnila odgovorna urednica.

Direktor Urbanija pa je prepričan, da se takšne zadeve ne bi smele dogajati. »Ni vprašanje, ali gre za napako ali lapsus. Gre za stvari, ki se ne bi smele zgoditi. Tako, kot se zdravnik ne more izgovarjati, da je šlo za lapsus in je bolnik umrl, se tudi novinar v takšnih primerih ne more izgovarjati in mora prevzeti odgovornost. Če se ne ve, kako je potrebno v takih primerih odreagirati, pa je dovolj, če si pogledamo, kako bi v takem primeru ravnali na BBC,« je odgovoril za naš portal.

___________

Obvestilo uredništva: v prvi različici članka smo poimenovanje 'Jebernikove' pripisali voditelju torkove Druge jutranje kronike Roku Kuželu, a so nas iz Radia Slovenija obvestili, da on ni bil avtor te izjave. Gre za njegovega kolega Dejana Kaloperja. Prizadetim se za napako opravičujemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije