OKUSNO

Kuhali so divjačinski golaž

V Radencih so že osmič tekmovali v pripravljanju te jedi. Najboljšo sta pripravila Dušan in Andrej iz Gostilne Zorko.
Fotografija: Posebne nagrade in priznanja so prejele tri najboljše ekipe. FOTOgrafije: Vanja Kodermac
Odpri galerijo
Posebne nagrade in priznanja so prejele tri najboljše ekipe. FOTOgrafije: Vanja Kodermac

RADENCI – Delavci Zdravilišča Radenci so na terasi hotela Radin pripravili že tradicionalno 8. tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. Omamni vonj pražene čebule, mesa in drugih sestavin je že od dopoldanskih ur vzbujal apetit turistov ter vseh tistih, ki so prišli mimo.
Za dober divjačinski golaž so potrebne zelenjava in začimbe.
Za dober divjačinski golaž so potrebne zelenjava in začimbe.

Nekatere pa je k sočnemu divjačinskemu golažu pritegnila živa glasba ansambla Zadnji moment iz Veržeja. Seveda so golaž lahko splahnili z dobrimi domačimi špricarji, saj je hkrati potekala izbira naj radenskega špricarja.Tekmovanje, za katero so organizatorji vsem priskrbeli osnovne sestavine za kuhanje, predvsem divjačinsko meso, čebulo, česen, olje, vino, drugo so si lahko prinesli sami, je pritegnilo 11 ekip, predvsem iz Prlekije in Prekmurja.


Večinoma je šlo za znane profesionalne kuharje iz elitnih slovenskih restavracij, poleg so bili bodoči kuharji s Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci pa tudi ljubiteljski kulinariki. Ocenjevalna komisija, sestavljena iz vrhunskih strokovnjakov, kot so Dušan Zelko iz SŠGT Radenci, vodja kuhinje v hotelu Termal v Moravskih Toplicah Danilo Kozar in Boštjan Rožanc, vodja kuhinje v Zdravilišču Radenci, je imela težavno nalogo.


Izbrati je namreč morala tri najboljše. Slavil je divjačinski golaž ekipe Gostilne Zorko iz Borec (Križevci pri Ljutomeru), za katero sta kuhala njen lastnik Dušan Zorko in vrhunski kuhar Andrej Kumar. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa M&M (Leon in Matej Maučec) iz Puconcev, tretji je bil Team Slavinec iz Križevcev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije