TUDI ZNOTRAJ BOLNIŠNIC

Koronavirus se še naprej hitro širi, okuženih precej zdravstvenih delavcev

Novi koronavirus zašel tudi v šempetrsko bolnišnico.
Fotografija: Zdravstveni delavci so med okuženimi. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zdravstveni delavci so med okuženimi. FOTO: Voranc Vogel

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler je za STA potrdila, da je ena od strokovnih sodelavk v soboto zbolela za covidom 19. Testi pri vseh, ki so bili z njo v tesnem stiku, so okužbo potrdili še pri treh. Danes so testirali še 60 zaposlenih, izvide pričakujejo v sredo zjutraj.

Okuženi strokovni delavci niso kazali znakov okužbe, poslali so jih v karanteno. Med danes testiranimi pa bi lahko odkrili še kakšno okužbo. Po besedah direktorice prihajajo z različnih oddelkov v bolnišnici.

Kot je dodala, za zdaj še nimajo težav z zagotavljanjem medicinskega osebja na oddelkih, kjer so odkrili okužbo pri zaposlenih. Drevi sicer v šempetrski bolnišnici odpirajo prenovljeni oddelek za bolnike s covidom 19.


VDC Idrija tudi z okužbami

V petek so okužbe odkrili tudi v Varstveno delovnem centru (VDC) Idrija, zato so v soboto za tamkajšnje uporabnike in zaposlene organizirali izredno testiranje; opravili so ga pri 23 uporabnikih in vseh zaposlenih. Pozitivnih je bilo devet uporabnikov, poleg njih pa še pet zaposlenih.


Preberite še:

Dosegli smo vse neslavne mejnike, Kacin napovedal nove ukrepe (VIDEO)
#OstaniZdrav: število izdanih kod ni enako številu okuženih
398 okuženih slovenskih državljanov v ponedeljek

Kot je povedala direktorica VDC Idrija Maja Velikajne, bo po priporočilih epidemiologa idrijski varstveno delovni center zaprt do 17. oktobra. V tem času bi se tudi pri morebitnih okuženih lahko še razvili znaki bolezni, zato so vsi ostali doma.


V Celju 19 okuženih zdravstvenih delavcev

Na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja celjske bolnišnice so z novim koronavirusom okuženi trije zdravniki in 16 medicinskih sester. Vsi tvegani stiki okuženih so bili v skladu s protokolom testirani. Vzrokov za okužbo pa je več.

Slovenska vlada sicer na kriznem sestanku zaseda že od 17. ure, vprašanje je, ali bo že danes sprejela nove ukrepe. Kot so v teh dneh poudarjali strokovnjaki, je nov paket zaostrenih ukrepov neizbežen

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije