ODZIV

Klakočar Zupančičeva o falconu: Tu ni nobene senzacije. Vse je bilo zakonito

Predsednica DZ je zavrnila očitke, da je na Dunaj letela z vladnim letalom.
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko. FOTO: Parlamentsdirektion/johannes Zinner
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko. FOTO: Parlamentsdirektion/johannes Zinner

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je odzvala na nekatere očitke, da je na Dunaj letela z vladnim falconom. Šlo je za državniški obisk, na bilateralno srečanje pa jo je povabil predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka. Tam se je udeležila novoletnega koncerta. »Tu ni nobene senzacije. Vse je bilo zakonito,« je dejala.

Potrdila je, da je na Dunaj letela z vladnim letalom falcon, saj ni šlo za obisk koncerta, pač pa bilateralni obisk. »Pot je bila opravljena z državnim letalom falcon kot večkrat prej in se to popolnoma nič ne razlikuje od načina potovanja mojih predhodnikov in članov vlade,« je poudarila in spomnila, da je v času prejšnje vlade falcon letel celo prazen do Milana, od koder je prepeljal enega od ministrov.

Povedala je še, da bi bila pot z avtomobilom organizacijsko zahtevnejša, saj bi vključevala več spremstva oz. avtomobilov in večji varnostni zalogaj.

»Falcona lahko uporablja ves državni vrh, vključno z ministri. Tako polet na Dunaj spada v kvoto poletov za državniške obiske, ki pripada DZ. Tu ni nobene senzacije. Kar je senzacionalno, je, da so odnosi med Slovenijo in Avstrijo na parlamentarni ravni boljši kot kdajkoli prej,« je izpostavila Klakočar Zupančič in dodala, da jo je Sobotka povabil na slovesno odprtje prenovljene stavbe avstrijskega parlamenta, ki bo 12. januarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije