ZARADI PETICIJE O PODRAŽITVAH

Kdo je napadel Niko Kovač? »Ne bomo dovolili, da nas ustrahujejo«

V noči na sredo je bil Inštitut 8. marec tarča kibernetskega napada.
Fotografija: Nika Kovač FOTO: Črt Piksi 
Odpri galerijo
Nika Kovač FOTO: Črt Piksi 

V noči na sredo je bil Inštitut 8. marec tarča kibernetskega napada. Peticija proti prikritim podražitvam je bila tarča napada, v katerem je neznani storilec zlorabil elektronske naslove skoraj 100.000 posameznikov in organizacij iz njim neznane baze podatkov. S temi naslovi je napadalec nato nepooblaščeno podpisal peticijo. 

Gre za ponovni poskus utišanja, diskreditacije in spodkopavanja kredibilnosti, so prepričani v Inštitutu 8. marec: »Ne bomo dovolili, da nas ustrahujejo,« se je odzvala direktorica inštituta Nika Kovač.

image_alt
Iskrice pred valentinovim? Pavel Rupar Niki Kovač sporoča, naj si najde mlajšega

Inštitut 8. marec je ob zaznavi dogajanja nemudoma sprožil ustrezne postopke. Ekipa strokovnjakov IT je izvedla vse potrebne nadgradnje in ukrepe, ki so zaustavili napad. Prav tako so preverili in nato tudi potrdili, da so vsi osebni podatki dejanskih podpisnikov peticije na varnem.

image_alt
Nika Kovač odgovarja: Hej, Janez Janša, sram te je lahko ...

Ekipa strokovnjakov je prišla do zaključka, da za kibernetskim napadom stojijo posamezniki, ki so zlorabili podatke več tisoč ljudi neznanega vira. Strokovnjaki so že začeli izvajati postopke odstranjevanja vseh lažnih podpisnikov, ki so posledica napada.

Za zdaj še ni znano, kdo je odgovoren za napad

O ugotovitvah in postopkih bodo javnost sproti obveščali. Prav tako bodo s pomočjo odvetniške pisarne Senica oddali prijave napada policiji in informacijski pooblaščenki, so še javili iz Inštituta 8. marec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije