EDEN ČEZ DRUGEGA

Kaos v soočenju na Planetu, voditelja jih nista mogla obvladati (VIDEO)

Nekateri so se odločili, da bodo svoje povedali.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Depositphotos
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Depositphotos

Če smo bili nekoč pred malimi zasloni vajeni, da je največ pozornosti pripadlo Alešu Hojsu (SDS), ker si jo je pač izboril, ob včerajšnjem soočenju na Planet TV ni bilo tako. Dogajanje pa je bilo vse prej kot mirno. Gostje so govorili eden čez drugega, med bolj glasnimi in bolj zgovornimi pa je bil predstavnik SAB Jernej Pavlič.

V enem trenutku so bile razmere tako kaotične, da je gostujoči Milan M. Cvikl (SD), ko je dobil besedo, dejal, da ga debata vodi, da bi gledalcem predlagal, naj preklopijo na nacionalko, kjer da so dobili vsaj dve minuti, da so v miru povedali, kar so želeli. A borci za glasove pred kamerami se niso pustili in velikokrat gledalci sploh nismo mogli ujeti, kaj želijo sporočiti. V enem trenutku sta voditelja dejala, naj jima vendarle dovolijo voditi oddajo.

Med temami, kjer so se kresala mnenja, so zgodba okoli romunskega računa Roberta Goloba, nevladniki, Teja Jarc in pozivanje k volitvam, pozivanje duhovnikov, koga voliti na volitvah, Državna volilna komisija (DVK), direktor Dušan Vučko in pošiljanje volilnih glasovnic v tujino. Izpostavljamo zgolj nekaj zanimivosti.

Jernej Vrtovec iz NSi pravi, naj civilna družba sledi svojim ciljem, ne pa politični agendi. Ko se prestopi mejo, postanejo politični aktivisti.

Aleksandra Pivec (Naša dežela) meni, da bi se Golob moral izločiti iz kampanje, pri tem pa je opomnila, da v političnem prostoru ne veljajo isti vatli za vse. Pavlič je pripomnil, da je na volitvah že smel kandidirati obsojenec, zato ni razloga, da ne bi smeli tudi vsi drugi.

Vsako nedeljo je pri maši, pravi Alojz Kovšca (Povežimo Slovenijo), in še nikoli ni slišal duhovnika naročiti, koga voliti. Je pa to slišal med nevladniki. Dejal je še, da tako umazane kampanje, kot jo imamo letos, še ni bilo. 

Jernej Pavlič (SAB) je dejal, da vlada skriva Umarjevo poročilo in da so v SDS tako obupani, da so se spravili na civilno družbo, na DVK, scenarij pa da je bil že viden v ZDA. Omenjal je tudi katastrofalen rezultat, na to pa se je odzval Aleš Hojs (SDS) in dejal, da bo rezultat katastrofalen, a za njihovo stranko. Špijonažo v cerkvah je Hojs označil za škandalozno in opomnil, da je bil zadnji, ki je k špijonaži pozival, nekdanji predsednik SD Igor Lukšič, in sicer študente.

O glasovnicah za izseljence, ki jih nekateri niso prejeli ali pa so jih prejeli izredno pozno, se nasprotniki niso zedinili. Nekateri krivijo DVK, drugi Pošto Slovenije, s prstom so kazali na direktorja, ki da je podpornik glavne vladne stranke. Opozorili so še na nekatere napake v tiskovinah, Pavlič pa je politične stranke opomnil, da imajo največje stranke svoje člane v DVK in naj k odgovornosti pač pozovejo njih. Vrtovec se je strinjal, če se izkaže njihova odgovornost, da bodo to storili, medtem pa Hojs pravi drugače: »Riba smrdi pri glavi.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije