TAKO PREVERITE

Kako že danes izvem, koliko dohodnine moram doplačati ali mi bo vrnjene

Prva tranša je šla na pot danes, zato bodo podatki za te zavezance kmalu na voljo.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Danes je finančna uprava, tako piše na njihovi spletni strani, odpremila prve informativne izračune. Ali je bil poslan tudi vam, lahko preverite na spletni strani Finančne uprave RS. Da bi to storili, ne potrebujete digitalnega potrdila ali registracije. 

Kako to storite po korakih:
  1. Odprite spletno stran Finančne uprave RS eDavki.
  2. V spodnjem levem delu zaslona boste zagledali možiclja, nad katerim je oblaček. Vanj vpišite davčno številko in kliknite gumb poišči, ki se nahaja pod oblačkom in ob možiclju.
  3. Odpre se i točka, kjer je navedeno +Informativni izračun dohodnine za leto 2017 (klik za podrobnosti). Kliknite na zapis in odpre se dodatno polje, kjer navedeno, ali je bil za to davčno številko informativni izračun že poslan.
Tako boste dobili podatek, ali je bil informativni izračun za vas sestavljen in poslan. Ne pa tudi, koliko dohodnine boste dobili vrnjene oziroma je boste morali doplačati (mogoča je tudi ničla). Če želite priti do tega podatka, boste morali počakati na informativni izračun v fizični obliki, druga možnost pa je vpis v eDavke. Če ste njihov uporabnik, se vpišite v sistem, kliknite razdelek Vpogledi, izberite Informativni izračun dohodnine, nato leto 2017, torej za lani. Če med letnicami 2017 ni na voljo, ampak je zadnja 2016, potem informativni izračun za lani še ni na voljo. Naj opozorimo, da podatki trenutno še niso na voljo, temveč bodo predvidoma na vpogled razpoložljivi od 13. ure, smo izvedeli pri finančni upravi.

Če niste srečneži iz prve tranše, gre drugi paket informativnih izračunov na pot 31. maja. Če ga ne prejmete niti takrat, pa veste, da bi ga morali, boste napoved morali vložiti sami.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije