ČISTKA PRI GOLOBOVIH

Klakočar Zupančičeva sicer ostaja, izključili poslanko Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča

Robert Golob povedal, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade.
Fotografija: Robert Golob povedal, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Robert Golob povedal, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade. FOTO: Blaž Samec

Že dalj časa so v javnosti krožile informacije, da so se odnosi med premierjem in predsednikom največje vladne stranke Robertom Golobom ter predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, sicer tudi podpredsednico in ustanovno članico Svobode, ohladili. Golob naj bi jo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga.

Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Črt Piksi
Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Črt Piksi

Klakočar Zupančičeva danes dogajanja ni želela komentirati, tudi sejo poslanske skupine je predčasno zapustila.

image_alt
Med dramo z Urško Klakočar Zupančič, Janša objavil njene pevske vložke (VIDEO)

Premier Golob na novinarski konferenci o povprečninah za občine ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja in je zapustil dvorano.

Klakočar Zupančičeva ostaja predsednica DZ, izključili poslanko Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča

Golob je po seji sveta Gibanja Svoboda povedal, da so soglasno iz stranke izključili poslanko Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča. Robert Pavšič je sicer nekdanji poslanec stranke LMŠ, ki je trenutno zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. 

Urška Klakočar Zupančič in Robert Golob FOTO: Zaslonski Posnetek
Urška Klakočar Zupančič in Robert Golob FOTO: Zaslonski Posnetek

Urška Klakočar Zupančič medtem ostaja predsednica DZ, se pa umika z mesta podpredsednice stranke iz osebnih razlogov, nova podpredsednica je Sara Žibret. Golob je dodal, da danes na seji sveta sploh ni bilo govora o vprašanju menjave predsednice DZ. 

Odstop iz osebnih razlogov

Klakočar Zupančičeva je pojasnila, da se je za odstop z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda odločila po tehtnem premisleku. Odločitev je sprejela iz osebnih razlogov, saj ji opravljanje funkcije predsednice DZ jemlje ves njen čas. »Kot predsednica DZ si ne želim, da ta funkcija postane torišče sporov ali lansiranja kakšnih razkolov,« je poudarila in dodala, je stranka enotna, prav tako poslanska skupina Svoboda.

Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Rtv Slovenija
Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Rtv Slovenija

Na vprašanje o informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o tem, da je Golob Klakočar Zupančičevo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, je Golob dejal, da se včasih vpraša, kje mediji dobijo informacije. »Tudi o mojem odstopu jaz sem že dostikrat bral v medijih, ampak tega filma Janez Janša ne bo videl,« je dejal.

Po njegovih besedah je bilo sporočilo seje sveta namreč jasno: »Ostajamo trdni in enotni, zato, ker vemo, zakaj smo tukaj, ker nismo zaradi sebe, ampak smo zato, da uresničujemo voljo volivk in volivcev in ne bomo dovolili, da bi kdorkoli kot posameznik rušil stranko, ki je v resnici odpeljala Janeza Janšo iz oblasti.«

Robert Pavšič FOTO: Dz 
Robert Pavšič FOTO: Dz 

Poudaril je, da so bili vsi sklepi sprejeti soglasno, zato o notranjem razcepu ni govora.

Igrala za drugo ekipo

Razlog za izključitev Pavšica in Mojce Šetinc Pašek naj bi bil po Golobovih besedah, »ker naj bi igrala za drugo ekipo«. Za katero ekipo, ni želel razkriti, dejal pa je, da »sta zabijala avtogole«. 

Ob tem je premier tudi dodal, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade.

Oglejte si prenos izjave po seji sveta Gibanja Svoboda, na kateri so obravnavali priprave na evropske volitve in aktualno politično dogajanje.

Na dodatna vprašanja o razlogih za izključitev omenjenih članov, je odgovoril, da »se natančno ve, na kateri gol je treba streljati, ko začneš zabijati avtogole, pa v ekipi nimaš kaj več iskati«.

Golob dopušča možnost radikalnega zmanjšanja števila ministrstev

Dopušča tudi možnost »radikalnega zmanjšanja števila ministrstev«. V zadnjem letu, še posebej ob poletnih ujmah, so namreč ugotovili, da medresorska usklajevanja med velikim številom ministrstev postanejo cokla za učinkovitost delovanja vlade. »Veliko število je vse, kar je večje od 12,« je pristavil.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije