SAMOTESTIRANJE

Kako se bodo šolali otroci, če bo eden od staršev za samotestiranje, drugi pa proti?

Ravnatelji se že srečujejo s primeri, ko je eden izmed ločenih staršev za samotestiranje, drugi pa mu nasprotuje.
Fotografija: Krajšo bodo potegnili otroci. FOTO: Drazen Zigic
Odpri galerijo
Krajšo bodo potegnili otroci. FOTO: Drazen Zigic

Od srede dalje se bodo učenci v slovenskih šolah morali samotestirati, če bodo želeli biti pri pouku v šoli. Starši bodo morali pred samotestiranjem v šolah podati soglasje, tisti, ki ga ne bodo podali, bodo morali otroke šolati na daljavo. A kaj se zgodi, če sta starša na različnih bregovih? Denimo, da sta ločena in sta do samotestiranja različno opredeljena. Čigava bo obveljala? 

Na nekaterih šolah že imajo takšne primere, zato so starše obvestili, kako bodo ravnali. Če bo eden izmed staršev podal soglasje, drugi pa ne, bodo v šolah upoštevali, kot da soglasje ni bilo podano, ker starša nista usklajena. To pomeni, da se bodo takšni otroci šolali na daljavo. Ne izključujejo tudi možnosti, da bi o tem odločalo sodišče, če se starša sama ne bosta uskladila. Če se starša ne bosta znala sama dogovoriti, bo torej krajšo potegnil otrok. 

image_alt
Bodo ravnatelji klicali policijo, če bodo otroci želeli v šolo brez testa?

Zaradi napovedanih ukrepov v šolah, tj. samotestiranja mlajših otrok v šolskih prostorih in nošenja mask med poukom, so številni starši po Sloveniji zaskrbljeni, ministrica Simona Kustec pa pravi, da je to edini način, da ostanejo šole odprte. Ravnatelji so se danes sicer še enkrat sestali z ministrico ter s predstavniki ministrstva za zdravje in Nijz.

image_alt
To je sporočilo, ki ga je tik pred sestankom poslala v javnost ministrica (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije