IZJAVA

Policija o napadu na Niko Kovač: Ugotovili smo razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje (VIDEO)

Ali bodo preiskovali tudi sovražni govor na spletu, na PU Ljubljana niso želeli komentirati.
Fotografija: Pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović. FOTO: zaslonski posnetek

Kot je znano, je direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač sporočila, da je bila v torek sredi Ljubljane znova tarča fizičnega napada. Dogodek se je zgodil sredi belega dne, neznanec je spraševal tudi, kje je njen pes, in grozil, da ga bo ubil.

Pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović je pregovoril o torkovem napadu v središču mesta.

Policija preiskuje tudi sovražni govor na spletu? 

»Ugotovili smo razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje,« je povedal. Dodal je, da potekata predkazenski postopek in zbiranje vseh dokazov in obvestil.  Zagotovil je tudi, da vsa razpoložljiva sredstva namenjajo temu, da storilca odkrijejo.

Prvi napad prekvalificirali v prekršek

Beganović je potrdil, da obravnavajo tudi dogodek izpred dveh tednov, ki je bil izvršen nad isto osebo. V obeh temeljito zbirajo informacije, so pa starejši primer prekvalificirali v prekršek. »Policisti so po zbranih obvestilih ugotovili, da niso izpolnjeni znaki kaznivega dejanja,« je dejal.

Ali je sovražni govor na spletu del preiskave? Kot je pojasnil Beganović, tega v interesu preiskave ne more komentirati.

image_alt
Tomašič: Nika bo imela možnost svoje laži zagovarjati na sodišču. Na twitterju ga sprašujejo, ali ima spomin zlate ribice

image_alt
Po napadu se je oglasil oče: »Danes so na ulici napadli mojo Niko«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije