IDEOLOŠKI ZAVEZNIKI

Janševi ob čestitkah italijanski desnici Golobu sporočajo: Brez ideoloških blodenj

Branko Grims je zavrnil je kritike, da Bratje Italije zagovarjajo fašistične vrednote. »Levičarji vsakič, ko izgubijo, nasprotnike označijo za fašiste ali rasiste,« je dejal.
Fotografija: Janša od slovenske vlade zahteva, da »nadgradi dobre odnose« z Italijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Janša od slovenske vlade zahteva, da »nadgradi dobre odnose« z Italijo. FOTO: Jože Suhadolnik

V opozicijski SDS so čestitali italijanski desnici za zmago na volitvah. Hkrati je prvak stranke Janez Janša od slovenske vlade zahteval, da »nadgradi dobre odnose« z Italijo. »Brez ideoloških blodenj,« je zapisal v tvitu. Podobno je v državnem zboru menil poslanec SDS Branko Grims.

Kot je zapisal Janša v tvitu, je v Italiji v nedeljo zmagala »demokratična desnica«, Grims pa je v izjavi novinarjem po seji državnega zbora ocenil, da je v Italiji prišlo »silovite zmage« desnice.

»Zmagal je razum, razvojno naravnana Evropa in samo upam, da bo to zgled za celotno Evropo, ker je to prava pot naprej«, je dejal in čestital vsem vodjem desnih strank, tudi vodji postfašističnih Bratov Italije Giorgii Meloni.

Grims je zavrnil je kritike, da Bratje Italije zagovarjajo fašistične vrednote. »Levičarji vsakič, ko izgubijo, nasprotnike označijo za fašiste ali rasiste,« je dejal.

image_alt
Janša čez mejo pošilja čestitke, nekdanji slovenski poslanec: Klapa niti ne ve, za kaj gre

O morebitni spremembi položaja Slovencev v Italiji zaradi nove desne italijanske vlade pa je menil, da je treba od slovenske vlade zahtevati, da ustvari prijateljske stike in odnose z Italijo, saj bi to omogočilo rešitev morebitnih problemov.

Dosedanja italijanska senatorka slovenskega rodu Tatjana Rojc, ki je bila v nedeljo znova izvoljena v italijanski senat, sicer meni, da zmaga desnice v Italiji ne prinaša nič dobrega slovenski manjšini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije